Soarecii ca daunatori: Riscuri pentru sanatatea umana si proprietati

Soarecii sunt una dintre cele mai comune specii de rozatoare si pot fi gasiti in intreaga lume, in special in zonele urbane si suburbane. Desi unele persoane ii considera animale de companie dragalase, de multe ori acesti rozatoare pot fi o problema majora in case si in alte locatii.

Soarecii pot cauza daune majore proprietatilor, incepand de la gauri in perete si cabluri mancate pana la pagube la mobilier si alte obiecte din casa. Ei se hranesc cu tot felul de alimente, inclusiv cereale, seminte, carne si produse alimentare procesate, si vor cauta cu nerabdare orice sursa de hrana disponibila.

De asemenea, soarecii pot fi purtatori de boli si agenti patogeni, ceea ce ii face o amenintare pentru sanatatea umana. Acesti rozatoare pot transmite o gama larga de boli prin saliva, urina si fecale, precum si prin muscaturi si zgarieturi. Printre bolile transmise de soareci se numara leptospiroza, hantavirusul, febra murina, salmoneloza si multe altele.

Desi exista multe metode de combatere a soarecilor, de multe ori este mai bine sa prevenim intrarea acestora in case si in alte spatii. Este important sa mentinem curatenia in toate zonele din jurul casei si sa eliminam orice potentiale surse de hrana. De asemenea, este recomandat sa acoperim gaurile si sa reparam orice fisuri in perete sau fundatie, pentru a preveni intrarea soarecilor in casa.

In cazul in care sunteti deja infestati cu soareci, este important sa contactati un specialist in controlul daunatorilor pentru a va ajuta sa va rezolvati problema. Acestia vor putea identifica sursa problemei si vor putea utiliza cele mai eficiente metode de eliminare a rozatoarelor intr-un mod sigur si eficient.

Soarecii pot fi purtatori ai unui numar mare de boli care pot afecta sanatatea umana. Iata cateva dintre bolile transmise de acesti rozatoare:

 • Leptospiroza – o boala bacteriana care poate fi transmisa prin contactul cu urina infectata a unui animal, cum ar fi un soarece.
 • Hantavirusul – o boala virala care poate fi transmisa prin inhalarea particulelor de praf sau a urinei infectate cu virusul hantavirusului, care sunt excretate de soareci infectati.
 • Febra murina – o boala bacteriana care poate fi transmisa prin muscatura sau zgarierea de catre un soarece infectat, sau prin inhalarea aerului contaminat cu urina si fecale infectate.
 • Salmoneloza – o boala bacteriana care poate fi transmisa prin ingestia alimentelor sau a apei contaminate cu fecale infectate cu bacteria Salmonella, care poate fi prezenta in fecalele soarecilor.
 • Pesta bubonica – o boala bacteriana care este transmisa prin muscatura unui purtator infectat de capuse sau prin contactul cu animale infectate, cum ar fi soarecii.

Acestea sunt doar cateva dintre bolile care pot fi transmise de catre soareci. Prin urmare, este important sa se ia masuri pentru a preveni infestarea cu acesti rozatoare si pentru a minimiza riscurile de expunere la aceste boli.

Compania DDD® este liderul pietei de dezinsectie, deratizare si dezinfectie, si detine cea mai buna echipa de specialisti din industrie. Cand vine vorba de eliminarea soarecilor, alegeti Compania DDD® pentru a va asigura ca sunteti pe maini sigure si profesionale. Iata cateva motive pentru care ar trebui sa alegeti Compania DDD® pentru a elimina soarecii din proprietatea dumneavoastra:

 • Experienta si expertiza – Echipa de specialisti are ani de experienta in combaterea soarecilor si a altor daunatori. Acestia sunt instruiti constant si detin certificari CEPA Certified, ceea ce inseamna ca sunt pregatiti sa faca fata oricarei situatii si sa ofere solutii eficiente si personalizate pentru proprietatea dumneavoastra.
 • Produse si tehnologii de ultima generatie – Compania DDD® utilizeaza cele mai noi si mai avansate produse si tehnologii in combaterea soarecilor. Aceste produse sunt sigure pentru oameni si animale de companie, dar in acelasi timp eficiente in eliminarea soarecilor.
 • Solutii personalizate – Compania DDD® ofera solutii personalizate pentru fiecare caz in parte, deoarece fiecare proprietate si infestare este unica. Echipa de specialisti va identifica sursa problemei si va oferi solutii personalizate pentru a elimina soarecii din proprietatea dumneavoastra.
 • Monitorizare si raportare – Dupa ce efectueaza interventia pentru eliminarea soarecilor, o sa  monitorizeze in continuare situatia si va oferi rapoarte detaliate pentru a va asigura ca nu exista recidiva a infestarii. De asemenea, ofera recomandari pentru a preveni viitoare infestari cu soareci.
 • Garantie a calitatii – Compania DDD® este acreditata CEPA Certified, ceea ce inseamna ca ofera  servicii de deratizare de inalta calitate si ca se angajeaza sa ofere cea mai buna solutie pentru proprietatea dumneavoastra.
 • Disponibilitate – Sunt disponibili non-stop pentru a va ajuta in orice moment al zilei sau al noptii, si pot interveni rapid in cazul unei infestari cu soareci.
 • Servicii personalizate – Compania DDD® ofera servicii personalizate si adaptate nevoilor fiecarui client, indiferent de marimea proprietatii sau gradul de infestare cu soareci.

Acestea sunt datele de contact ale Companiei DDD® pentru a putea solicita servicii de dezinsectie, dezinfectie si deratizare. Dispeceratul de comenzi poate fi contactat la numerele de telefon 021/9662 sau 0763.662.662, in timp ce sediul central poate fi contactat la numerele de telefon 021.345.06.88 și 021.345.08.22. Pentru zona București-Ilfov, numarul de contact este 0786.727.027, pentru zona de Vest (Timișoara, Cluj Napoca și Târgu Jiu) – 0766.472.274, iar pentru zona de Est (Constanța și Panciu) – 0784.399.333.

Compania DDD® poate fi contactata si prin e-mail la adresa office@companiaddd.ro, pentru a solicita orice informatii suplimentare, sau pentru a stabili o programare pentru serviciile de deratizare, dezinsectie si dezinfectie.

Indiferent de modalitatea aleasa pentru a intra in legatura cu Compania DDD®, clientii se pot astepta la un raspuns prompt si la o solutie adaptata specificelor fiecarui caz in parte. Echipa de specialisti si tehnicieni DDD sunt pregatiti sa ofere cele mai bune servicii de deratizare, dezinsectie si dezinfectie, iar prin intermediul acestor date de contact, oricine poate beneficia de expertiza si experienta companiei in eliminarea daunatorilor.