24 iunie 2024

allcryptocurrencies.news

Știri online de ultimă oră

De ce să-ți faci o asigurare medicală privată și nu un abonament la o rețea de clinici. Avantajele unei polițe

3 min read

Atunci când vrem servicii medicale suplimentare celor din sistemul public și de dotări superioare celor din spitalele de stat, avem mai multe variante pentru a beneficia de ele.

Cei mai mulți dintre români fie apelează la un abonament la un lanț de clinici private, fie își fac o asigurare medicala privata. Între cele două variante de a beneficia de soluții medicale în clinicile private există însă unele diferențe pe care mulți dintre clienți nu le cunosc.

Asigurarea de sănătate privată oferă clienților posibilitatea de a alege nivelul de îngrijire de care au nevoie, cum și când primește această îngrijire, acoperind o parte sau toată suma necesară serviciilor medicale. Și pentru că timpul este esențial în diagnosticarea și tratarea unei boli, asigurarea medicală privată oferă posibilitatea de a merge la orice clinică autorizată își dorește clientul. 

Pentru pachetele de asigurări la nivel național nu există limitări geografice, așa cum nici pentru produsele care acoperă servicii medicale la nivel internațional nu există limitări.

Dacă în cazul abonamentelor medicale timpul de așteptare este foarte mare, cei care dețin o asigurare de sănătate se pot programa imediat, direct la medicul specialist pe care îl aleg. Este eliminată, astfel, necesitatea unui bilet de trimitere din partea unui doctor de familie pentru o consultație sau recomandarea unui medic generalist pentru anumite investigații. Astfel, persoanele asigurate vor beneficia de tratamentul de care au nevoie mult mai rapid și printr-o procedură mult mai simplă.

Leader Team Broker de asigurări oferă produse cu acoperire completă, atât în România, cât și în străinătate și are în portofoliu toate produsele de sănătate de la asigurători locali și internaționali, precum: Allianz, Groupama, Asirom, Signal Iduna, Omniasig, Eurolife, AXA Health, April, Generali Health, Bupa sau Cigna. De asemenea, pentru 2023, compania și-a propus să atragă noi parteneri internaționali, pentru lansarea de produse de asigurări de sănătate, special create pentru piața din România.

Avantajele unei asigurări private de sănătate

O poliță de asigurare de sănătate are acoperire 100% în rețea și în afara ei, consultații complete la medici generaliști și specialiști, analize complete de laborator, acoperire nelimitată pentru imagistică (RMN, CT etc.) și servicii de ambulanță. De asemenea, asigurarea include intervenții chirurgicale în ambulatoriu acoperite complet, fizioterapie minimum 20 de ședințe pe an, spitalizare și operații pentru orice boală în limita a 90.000 de lei pe an, precum și spitalizare din orice cauză, în spital de stat, în limita a 250 de lei pe zi, maximum 30 de zile.

De partea cealaltă, abonamentul include servicii doar în cadrul lanțului de clinici cu care ai semnat contractul, nu oferă acoperire națională la orice clinică și nu asigură servicii complete în ambulatoriu pentru boli cronice sau preexistente. Nu toate consultațiile medicale, analizele de laborator și cele de imagistică sunt acoperite complet. De asemenea, nu are inclus serviciu de ambulanță, intervențiile chirurgicale  în ambulatoriu, spitalizarea și fizioterapia nu sunt acoperite.

Leader Team Broker oferă avantajul unor pachete de asigurare personalizate, create în funcție de bugetul disponibil și nevoile medicale pe care le are fiecare persoană, astfel încât clienții să aleagă cea mai bună variantă pentru ei și familiile lor. Firma de brokeraj are încheiate contracte cu peste 800 de clinici și România și peste 5.000 de clinici din străinătate, ceea ce le oferă posibilitatea să creioneze cele mai bine oferte raport calitate-preț.  

Totodată, datorită sistemului de plată flexibil, sumele necesare pentru plata asigurării se pot achita lunar, trimestrial, semestrial sau anual, prețurile pornind de la 4 lei pe zi. Iar acest lucru înseamnă că orice persoană poate beneficia de servicii medicale de calitate fără a plăti o sumă care să depășească bugetul disponibil.