17 iulie 2024

allcryptocurrencies.news

Știri online de ultimă oră

VON DER LEYEN: Uniunea Europeană va lucra din greu pentru un viitor în care să fie aliată şi parteneră a Marii Britanii – 31.01.2020

2 min read

Uniunea Europeană va lucra din greu pentru a construi un viitor în care să fie aliată şi parteneră a Marii Britanii, după „divorţul” care intră vineri în vigoare, a scris Ursula von der Leyen în cotidianul german Frankfurter Allgemeine Zeitung, transmite Reuters.

Von der Leyen a afirmat, într-un articol scris împreună cu şeful Consiliului European, Charles Michel, şi cu preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, că Marea Britanie nu mai poate avea acces nerestricţionat pe piaţa internă europeană.

Cei trei s-au angajat că lucreze din greu „pentru a găsi noi modalităţi de a colabora pentru viitorul nostru ca aliaţi, parteneri şi prieteni”, potrivit unui extras din articolul publicat joi seara.

Totodată, afirmă în articol că ataşamentul lor pentru Marea Britanie a mers dincolo de apartenenţa ţării la UE şi că acordul de ieşire a asigurat drepturile a milioane de britanici şi că cetăţenii europeni vor fi protejaţi în locul pe care îl consideră acasă.

După Brexit, Europa trebuie să fie mai unită pentru a-şi proteja interesele în lume. Într-o perioadă de concurenţă puternică şi geopolitică tulburentă, mărimea este importantă”, au mai scris liderii UE.

Iar Ministrul britanic de Externe Dominic Raab a scris la rândul său în publicaţie că Marea Britanie va lucra alături de partenerii europeni pentru a extinde comerţul, îmbunătăţi securitatea şi depăşi provocările globale comune.

Raab a scris: „Dar, mai mult decât orice, vom fi o naţiune independentă, care îşi va putea stabili singură viitorul şi care va avea control asupra tuturor frontierelor, legilor şi comerţului său.”

El a mai afirmat că până la sfârşitul acestui an vor fi negociate cele mai bune acorduri pentru formarea unor noi legături.

Sursa stire bursa.ro