20 iunie 2024

allcryptocurrencies.news

Știri online de ultimă oră

Vechea clădire a Bursei din Bruxelles va deveni Muzeul Berii – 21.02.2020

2 min read

Fosta clădire a Bursei din Bruxelles urmează să fie supusă unor lucrări de renovare în această vară, iar cele două etaje superioare vor fi transformate într-un Muzeu al Berii, care va fi des­chis în 2023, conform thedrinksbusiness.com.

Denumit „Belgia Beer World”, noul muzeu, anunţat la data de 19 februarie, va fi dedicat sărbătoririi culturii berii din ţară.

Potrivit Brussels Times, 104 berari din Belgia au decis până în prezent să participe la acest proiect.

Unele lucrări de demontare au avut deja loc, dar renovarea propriu-zisă a clădirii cunoscute sub denumirea de Bourse va începe în această vară. Etajele inferioare vor găzdui o galerie de acces cu un restaurant, magazine şi spaţii expoziţionale, care vor fi deschise publicului în mod gratuit.

Oraşul Bruxelles a cumpărat clădirea în 2010 pentru 4 miliarde de euro. Conform estimărilor, proiectul de transformare va costa aproximativ 36 de milioane de euro, iar autorităţile speră că muzeul va aduce aproximativ 300.000 de vizitatori în oraş, în fiecare an.

Philippe Close, primarul oraşului Bruxelles, a declarat citat de Le Soir: „Este pentru prima dată în istoria clădirii bursei când vor fi folosiţi toţi cei 12.000 mp ai săi. Va deveni o clădire conectată la întregul cartier”.

Preşedintele-ministru al guvernului regiunii Bruxelles, Rudi Vervoort, a adăugat: „Acest proiect va spori atractivitatea Bruxelles-ului ca centru turis­tic. Ne-am propus ca obiectiv să ajungem la 10 milioane de înnoptări ale turiştilor în Bruxelles, în 2020. În ciuda perioadelor dificile de după atacurile teroriste, am înregistrat 9,4 milioane de înnoptări în 2019”.

Sursa stire bursa.ro