17 iulie 2024

allcryptocurrencies.news

Știri online de ultimă oră

Top 5 scule auto ce nu ar trebui să îți lipsească din portbagaj

3 min read

Indiferent dacă tocmai ai achiziționat o mașină noua sau ești de ceva vreme proprietarul unei mașini, în mod sigur nu vei putea evita complet anumite defecțiuni de la nivelul acestora. Mașinile sunt concepute din piese și accesorii auto cu o durată de viață limitată, durată care depinde foarte mult de modul în care este întreținuta mașina, dar și de conduita șoferului. Dat fiind faptul că majoritatea defecțiunilor apar în mod neprevăzut, este recomandat ca fiecare șofer să aibă în garaj dar și în portbagajul mașinii o serie de scule pentru astfel de situații. Chiar dacă există posibilitatea de a apela la mecanici, care pot remedia în scurt timp problema, nu întotdeauna vei avea acest lux.

De-a lungul timpului, orice șofer adună în garajul propriu o serie de scule auto, de care va avea nevoie mai mult sau mai puțin, însă în mod surprinzător, mereu ne lipsesc cele de care avem nevoie. Pentru a evita astfel de situații, am pregătit pentru tine o listă cu câteva scule auto necesare ce nu ar trebui să lipsească niciunui șofer. Iată despre ce anume este vorba!

Cricul

Printre sculele auto de nelipsit se numără și cricul auto. Dat fiind faptul că o pană auto este cea mai comună situație neplăcută pe care o poți întâmpina pe drum, un cric îți oferă posibilitatea de a înlocui roata avariată cu cea de rezervă. Aceasta este doar o situație comuna, însă cricul îți poate fi de un reală ajutor și în alte împrejurări.

Cabluri electrice

Chiar dacă avem tendința de a le purta în portbagaj în sezonul rece (când șansele ca bateria să se epuizeze în mod neașteptat sunt mai mari), cablurile electrice sunt produse pe care ar trebui să le ai tot timpul în portbagajul mașinii. Bateria auto se poate epuiza rapid atunci când apar consumatori multipli, însă un set de cabluri electrice te pot ajuta să eviți cu ușurință această situație neplăcută.

Șurubelnițe

Șurubelnițele am putea spune că sunt niște scule universale de care avem nevoie peste tot, nu doar în cazul mașinilor. De aceea, este recomandat să te asiguri că ai mereu cu tine un set de șurubelnițe, pentru ca acestea își vor dovedi utilitatea într-o varietate de situații, de la cele mai simple până la cele mai complexe. Mașina dispune de o mulțime de șuruburi și șurubele ce pot slăbi in timp, astfel ca o șurubelnițe își va dovedi cu ușurință utilitatea în acest caz.

Set de chei

Din trusa de scule a mașinii sau din garaj, nu trebuie să îți lipsească un set complet de chei. Acestea pot fi utile într-o varietate largă de situații ce pot apărea la mașină. Indiferent că este vorba despre înlocuirea unei roți, de deschiderea capotei sau despre alte situații similare, un set de chei te va scăpa rapid de astfel de inconveniente.

Patentul

Nu în ultimul rând, nu trebuie să uiți de clasicul patent, care are de asemenea întrebuințări multiple. În alegerea acestuia, îți recomandăm să alegi unul de calitate, cu mânere cauciucate, care să facă priză bună cu mâna. Acesta poate fi utilizat pentru înșurubări și deșurubări, tăieri de cabluri sau într-o varietate de alte situații asemănătoare.