Tips&tricks: de ce are nevoie pisica ta de un vaccin veterinar?
Iti doresti sa te bucuri de un animal de companie si ai ales deja o pisica pe care sa o iei acasa? Atunci este bine sa stii cum sa ai grija de ghemotocul de blana, astfel incat acesta sa se dezvolte armonios din toate punctele de vedere.
De exemplu, incepe prin a afla ce tip de vaccin veterinar ii este necesar pisicii, dar si cum sa alegi suplimentele nutritive potrivite si cum sa o hranesti. Pisicile iti pot aduce zambetul pe buze, mai ales dupa o zi dificila la serviciu, atunci cand vrei sa te relaxezi, insa este important sa le ingrijesti corespunzator!
Vaccin veterinar: de ce este important la pisici?
Atunci cand au o varsta frageda, pisicile au nevoie de ajutor pentru a creste armonios. Imediat dupa ce le iei de langa mama lor, ele nu mai primesc laptele prin care la inceput isi primeau anticorpi. Vaccinurile au rolul de a veni in sprijinul animalelor ca un booster si sunt impartite in cateva categorii, in functie de scopul pe care il au:
- vaccinul impotriva panleucopeniei feline;
- vaccinul impotriva racelii feline (rinotraheita, calcivirus, infectie cu herpes);
- vaccinul impotriva leucemiei feline (leucoza);
- vaccinul impotriva peritonitei infectioase feline;
- vaccinul impotriva rabiei;
Infectiile sunt extrem de periculoase la pisici, motiv pentru care este recomandat sa mergi din timp la veterinar, pentru ca medicul sa-ti indice care este vaccinul potrivit pentru animalul tau de companie.
Cand poti sa lasi pisoiul afara?
Daca locuiesti la casa si observi ca pisica ta isi doresti sa iasa afara, indicat este sa nu o lasi, cel putin pana la 12 – 16 saptamani, atunci cand face primul vaccin. In acelasi timp, este important sa tii pisica in casa si cel putin 3 – 4 zile dupa fiecare vacin, astfel incat substanta sa aiba suficient timp in care sa-si faca efectul. Monitorizeaza-ti atent prietenul patruped, astfel incat sa te asiguri ca nu prezinta reactii adverse, iar daca se intampla acest lucru, mergi cu pisica de urgenta la medicul de specialitate.
Sunt necesare rapelurile in fiecare an?
Raspunsul la aceasta intrebare este simplu: nu neaparat. Sistemul imunitar se mentine excelent pe o perioada indelungata de timp, ceea ce inseamna ca va trebui sa-ti vaccinezi pisica an de an numai in conditii extreme. Factorii de care depinde vaccinarea sunt urmatorii: tipul de vaccin, varsta animalului, riscul impus de epidemii locale sau legislatia in vigoare.
Doctorul veterinar cu care colaborezi va sti intotdeauna care sunt rapelurile de care pisica ta are nevoie, in baza istoricului medical al animalului.
Suplimente alimentare – care este rolul lor?
Pe langa vaccinurile veterinare, suplimentele alimentare pentru pisici sunt si ele excelente cand vine vorba despre dezvoltarea animalelor. De exemplu, investeste in suplimente pentru articulatii si oase, pentru piele si blana, dar si in suplimente pentru sporirea poftei de mancare, daca este cazul. Aceste produse sunt disponibile in general sub forma de tablete si le poti amesteca in mancarea umeda a pisicii, ca sa-ti fie mai usor.
Solutii antiparazitare
Nu uita nici de solutiile antiparazitare, care au fost concepute special pentru a tine puricii, capusele, tantarii, dar si alte insecte la distanta de pisica ta, mai ales daca aceasta se plimba si pe afara. De preferat este sa te ocupi de partea de deparazitare o data la 6 luni, indiferent daca mergi la medic sau daca investesti in picaturi sau pastile antiparazitare.
Veteco.com iti pune la dispozitie o gama foarte larga de produse excelente, atent concepute, care vin in sprijinul pisicii tale! De la solutii antiparazitare, pana la vaccinuri si suplimente, pe toate le poti gasi online, pe site-ul anterior mentionat!
Date de contact:
E-mail: office@veteco.ro
Telefon: +40 264 597 008