18 iulie 2024

allcryptocurrencies.news

Știri online de ultimă oră

PSD: Guvernul PNL a mărit artificial deficitul bugetar prin plata a 400 milioane euro către fraţii Micula – 07.03.2020

2 min read

Reprezentanţii PSD critică printr-o postare pe Facebook Guvernul PNL pentru banii plătiţi fraţilor Micula în urma primului proces pierdut, adăugând că „la nici trei luni, într-o altă speţă, Tribunalul internaţional de arbitraj de la Washington a respins pretenţiile fraţilor Ioan şi Viorel Micula contra României”.

„PSD a avut #dreptate! Prin plata a 400 milioane euro către fraţii Micula, Guvernul PNL a mărit artificial #deficitul bugetar, punând în pericol stabilitatea ţării. La nici trei luni, într-o altă speţă, Tribunalul internaţional de arbitraj de la Washington a respins pretenţiile fraţilor Ioan şi Viorel Micula contra României”, arată PSD, sâmbătă, pe Facebook.

Social-democraţii adaugă că, mai mult, Tribunalul a obligat reclamanţii să ramburseze României 75% din cheltuielile de judecată.

„Iată dovada că atunci când statul român se apără #corect şi #fărăintereseascunse are toate şansele să câştige! Guvernele PSD au dat dovadă de responsabilitate şi au apărat interesul naţional, iar rezultatele se văd prin decizia de acum”, susţin aceştia.

În luna decembrie, premierul de atunci, Ludovic Orban a declarat că Guvernul a decis să plătească suma pentru care există titlu executoriu în România în urma procesului intentat statului român de fraţii Micula şi care afecta activitatea Romatsa.

„Bugetul Ministerului Finanţelor Publice se suplimentează cu suma de 912,5 milioane lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului. Aceste fonduri vor fi utilizate pentru efectuarea plăţii, în cursul zilei de astăzi, a titlului executoriu în România în hotărârea arbitrală din dosarul arbitral nr. ARB/05/20 , pronunţată de Curtea de Arbitraj Internaţională a Centrului Internaţional pentru Reglementarea Diferendelor Relative la Investiţii. (Cauza Micula)”, anunţa Guvernul.

Premierul desemnat, Florin Cîţu, afirmă, după ce Tribunalul arbitral internaţional a respins pretenţii ale fraţilor Micula de peste 9 miliarde de lei faţă de statul român, că PNL a „demonstrat că se poate”, câştigând al doilea proces intentat României de fraţii Micula. „Când nu furi, se poate!”, spune Cîţu.

El adaugă că astfel s-au „salvat” 2.4 miliarde de euro, în timp ce „gaşca Dragnea-Ciolacu-PSD au pierdut 900 milioane de lei”.

Sursa stire bursa.ro