20 iunie 2024

allcryptocurrencies.news

Știri online de ultimă oră

Prima aeronavă de tip ATR 72-600 a intrat în flota Tarom – 19.02.2020

1 min read

Compania de transport aerian Tarom a recepţionat prima aeronavă din seria celor nouă de tip ATR 72-600, în prezent fiind singura companie aeriană din ţara noastră care cuprinde în flotă aeronave de acest tip, cu această configuraţie,se arată într-un comunicat remis Redacţiei Noastre.

„Acest model de avion european este capabil să aterizeze cu mijloace de bord independente şi de mare precizie în condiţii de vizibilitate redusă (LPV-200). Aeronava prezintă o capacitate de transport crescută faţă de aeronavele ATR existente în flota Tarom, poate transporta până la 72 de pasageri, pe o distanţă maximă de aproximativ 1500 km şi este menit să deservească piaţa internă şi regională”, se arată în comunicat.

Reprezentanţii companiei spun că Tarom deţine o experienţă semnificativă în operarea acestui tip de avion, astfel că mentenanţa poate fi asigurată de către personalul Direcţiei Tehnice din cadrul companiei, iar pregătirea echipajelor de zbor şi a personalului tehnic se va face cu costuri minime, suportate de către fabricant.

Potrivit sursei citate, aeronavele sunt achiziţionate în leasing operational, pe o perioadă de zece ani, vor fi folosite pentru zboruri regionale (interne şi externe) şi vor înlocui ATR-urile pe care compania le are în prezent în flotă.

„Pentru Tarom, dezvoltarea şi modernizarea flotei a fost şi este o prioritate majoră a echipei de management, de aceea începerea livrării celor nouă aeronave de tip ATR 72-600 ne bucură foarte tare”, spun reprezentanţii companiei.

Sursa stire bursa.ro