20 iunie 2024

allcryptocurrencies.news

Știri online de ultimă oră

Pierderi de 236 milioane dolari pentru cel mai mare grup bancar japonez – 05.02.2020

2 min read

Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. (MUFG), cea mai mare bancă din Japonia după valoarea activelor, a raportat pierderi nete pentru cel de-al treilea trimestru fiscal, încheiat în decembrie 2019, rezultatul negativ fiind primul din ultimul deceniu pentru instituţia de credit, conform Reu-ters.

Pierderea netă a MUFG a fost de 25,7 miliarde de yeni (236 milioane de dolari) în intervalul octombrie-decembrie 2019, comparativ cu un câştig net de 221,4 miliarde de yeni în acelaşi interval din 2018, potrivit calculelor Reuters, bazate pe datele publicate pentru primele nouă luni ale anului fiscal. Pierderea a fost generată de faptul că divizia de banking a grupului a consemnat deprecieri ale filialei indoneziene.

În intervalul aprilie-decembrie 2019, venitul net din dobânzi realizat de MUFG a fost de 1,38 trilioane de yeni, cu 4,7% mai mic faţă de aceeaşi perioadă din 2018.

În decembrie anul trecut, MUFG anunţa că divizia sa principală, MUFG Bank, va contabiliza o depreciere de 207,4 miliarde de yeni (1,9 miliarde de dolari) în trimestrul al treilea din cauza declinului preţului acţiunilor Bank Danamon din Indonezia.

În aceste condiţii, MUFG a fost nevoită să-şi modifice estimările de profit net pe întregul an fiscal, care se va încheia în 31 martie: 750 de miliarde de yeni, de la 900 de miliarde de yeni. Analiştii preconizau 820,3 miliarde de yeni.

Divizia de trading din cadrul MUFG a obţinut un profit operaţional de 276,7 miliarde de yeni în primele nouă luni din anul fiscal curent, cu 35,2% mai mare faţă de acelaşi interval din 2018, în baza vânzărilor de bonduri străine.

Luna trecută, MUFG a informat că îl va promova pe vicepreşedintele Hironori Kamezawa în funcţia de director executiv, din luna aprilie. Kamezawa, în vârstă de 58 de ani, va deveni primul director executiv care nu a condus anterior MUFG Bank.

Băncile din Japonia depun eforturi ca să-şi consolideze profiturile în condiţiile în care banca centrală duce o politică agresivă de relaxare monetară.

Sursa stire bursa.ro