18 iunie 2024

allcryptocurrencies.news

Știri online de ultimă oră

PENTRU ADUNAREA DIN 25 MARTIE Acţionarii SIF5 vor avea pe masă un program de răscumpărare, pentru 3,8% din societate – 09.03.2020

2 min read

Consiliul de Administraţie al SIF Oltenia (SIF5) a introdus, pe ordinea de zi a adunării din data de 25 martie, solicitarea venită din partea Business Capital for Romania – Opportunity Fund Cooperatief U.A. (controlat de Florin Pogonaru şi Erste Bank) şi a două fonduri de pensii private ale Allianz-Tiriac, privind derularea unui program de răscumpărare a 22,149 milioane de acţiuni proprii, se arată în raportul SIF-ului remis, astăzi, operatorului pieţei noastre de capital.

Titlurile, ce reprezintă 3,82% din capitalul social raportat (sau 3,95% din capitalul social rezultat în urma hotărârii de reducere aprobată în AGEA SIF5 din data de 18 noiembrie), urmează a fi răscumpărate la preţul pieţei, dar nu mai mare de 3 lei/titlu sau mai mic de 0,1 lei/titlu (valoarea nominală a acţiunilor).

Operaţiunea de piaţă se va derula până la data de 15 august 2020, iar plata acţiunilor răscumpărate se va realiza din profitul distribuibil sau din rezervele

disponibile ale societăţii înscrise în ultima situaţie financiară anuală aprobată, cu excepţia rezervelor legale, conform situaţiilor financiare ale anului trecut.

Ulterior derulării programului, acţiunile răscumpărate urmează să fie anulate pentru reducerea capitalului social al SIF-ului.

De asemenea, în data de 25 martie, acţionarii SIF1vor mai avea pe masă aprobarea reducerii capitalului societăţii de la 56,05 milioane lei, la 52,21 milioane lei, prin anularea unui număr de 38,39 milioane de acţiuni proprii, dobândite de SIF în urma derulării unei oferte publice de cumpărare de acţiuni proprii, în perioada 16 – 30 ianuarie 2020.

Nu în ultimul rând, acţionarii SIF5 vor mai vota eliminarea din actul constitutiv al societăţii, a prevederilor referitoare la limita de deţinere de 5%.

Legea Fondurilor de Investiţii Alternative, ce dă posibilitatea eliminării pragului de deţinere la SIF-uri, a intrat în vigoare în data de 24 ianuarie, iar societăţile de investiţii financiare trebuie să se conformeze noilor reglementări în şase luni de la acea dată, ceea ce înseamnă că, începând cu cea de-a doua parte a lunii iulie, este posibil ca unele SIF-uri sau chiar toate să nu mai aibă prag de deţinere, dacă acţionarii vor vota astfel.

Sursa stire bursa.ro