3 decembrie 2024

allcryptocurrencies.news

Știri online de ultimă oră

Pandemie coronavirus în sport. Cum sunt afectate competițiile sportive la nivel mondial

Începând de astăzi, vineri 20 martie, Mondo News vă prezintă, în regim live text cele mai importante informații din lumea sportului și cum sunt afectate competițiile sportive din România și din toată lumea de pandemia de coronavirus.

UEFA: Euro 2020 își va păstra numele și formatul anul viitor

Campionatul European de fotbal care ar fi trebuit să aibă loc în această vară a fost amânat pentru anul viitor, însă UEFA a precizat că își va păstra același nume – Euro 2020 și același format – se va disputa în 12 țări europene.

“Avem încredere că toate locurile de disputare vor rămâne aceleaşi, asigurând faptul că turneul rămâne fidel viziunii de la început: un eveniment în toată Europa, potrivit celei de-a 60-a aniversări. Turneul va fi în continuare cunoscut sub numele UEFA Euro-2020″, se arată pe site-ul UEFA.

UEFA a anunțat în această săptămâna că Euro 2020 a fost amânat cu un an din cauza coronavirusului, astfel că se va desfăşura în perioada 11 iunie – 11 iulie 2021. Pentru a marca cea de-a 60-a aniversare a UEFA EURO, turneul final se va disputa în 12 țări europene.

Șeful Asociaţiei Fotbaliştilor Italieni: Preşedinţii cluburilor sunt ca muzicienii de pe Titanic

Damiano Tommasi, şeful Asociaţiei Fotbaliştilor Italieni, a declarat că preşedinţii cluburilor din Serie A sunt “ca muzicienii de pe Titanic, care cântă în timp ce vasul se scufundă”, relatează Football Italia, potrivit News.ro.

Tommasi este de părere că ipoteza anulării sezonului 2019/2020 este încă viabilă, deşi Campionatul European a fost amânat. “Sunt foarte mulţi jucători care, respectând regulile, au semnat cu alte cluburi, contractele lor fiind valabile de la 1 iulie. Sunt împrumuturi, sunt transferuri libere… La 30 iunie, cluburile vor trebui să îşi prezinte bugetele şi asta este o problemă pentru ele.

Va trebui să fie analizată o amânare, să se prelungească înţelegerile. Însă delay-ul nu poate fi unul exagerat. Startul sezonului următor nu poate fi amânat prea mult. Şcolile sunt închise, se poate închide şi un campionat. Sau mai multe. Ar fi o problemă mare, dar din nefericire nu avem de ales. Suntem cu toţii în aceeaşi barcă, avem aceleaşi incertitudini şi aceeaşi fragilitate”, a afirmat Tommasi pentru Il Messagero.

El a precizat că preşedinţii cluburilor din Serie A nu vor să accepte situaţia şi că se teme că ei nu vor înţelege gravitatea situaţiei. “Ei sunt ca muzicienii de pe Titanic, care cântă în timp ce vasul se scufundă. Dacă nu înţelegi că situaţia este gravă, mă tem că datele vor fi ignorate. În nord, fenomenul este în creştere, la fel şi în restul Europei. A fost corect să se ofere un orizont temporar, ca o formă de optimism. Este OK. Dar mai sunt multe de făcut. La început, părea că fenomenul afectează Lombardia şi apoi Brescia şi Bergamo. Este imprevizibil, nu ştim ce va fi în sud. Logica ne spune că trebuie să fim riguroşi. Vom începe din nou, dar în siguranţă. Şi acolo unde va fi necesar vom respecta măsuri mai stricte”, a adăugat Tommasi.

Gică Hagi se gândește deja la sezonul viitor: “Gata cu Liga 1! E o criză mondială”

Gică Hagi este de părere că actualul sezon din Liga 1 este compromis și se gândește deja la următoarea ediție a campionatului.”E o criză mondială. E în toată lumea, trebuie gândit foarte serios ce facem de la anul încolo”, a spus antrenorul celor de la FC Viitorul. “Creionez ce trebuie să facem după această criză. Ideea mea e simplă, eu plec de la simplu la complicat. Adică să ne gândim foarte serios de la noul sezon incolo.

Gata cu Liga 1! Acest sezon e compromis! Să ne gândim la ce facem în următorul sezon, e o criză mondială. E în toată lumea, trebuie gândit foarte serios ce facem de la anul încolo. Criza va aduce multe minusuri, trebuie să le judecăm bine, să le analizăm bine”, a declarat Hagi, la Digi Sport.

“Acum trebuie să ne concetrăm pe această grijă, fiecare să fie responsabil”

“De aceea cred că a întârziat și acest Campionat European. Eu cred că e mai important cum vom arăta în următorul sezon. Acum trebuie să ne concetrăm pe această grijă, fiecare să fie responsabil. Să respectăm cât mai bine aceste reguli. Când se va termina nu știm. Nu cred că putem să speculăm, văd că se vorbește mult. Cei abilitați să iasă în față, să vorbească mult mai mult decât noi. În această perioadă de pauză, cum o numesc eu, trebuie să reflectăm ce facem de la anul”, a mai spus Hagi, la Digi Sport.

UEFA, contrazisă de un virusolog german – Când spune că ar putea fi reluate de fapt meciurile de fotbal

Jonas Schmidt-Chanasit, virusolog la Institutul Bernhard Nocht de Hamburg, este de părere că fotbalul nu se poate relua în acest an, informează marca.com, citată de news.ro.

“Nu este realist să fie terminat sezonul când vedem situaţia din Europa şi ce va trebui să mai înfruntăm. Şi chiar dacă nu suntem afectaţi grav, asta nu înseamnă că fotbalul s-ar putea relua. Pentru că asta ar putea înrăutăţi din nou situaţia.

Citește și: CE PIERDERI IMENSE AR GENERA OPRIREA DEFINIVITĂ A SEZONULUI DIN CELE MAI IMPORTANTE CINCI CAMPIONATE DIN EUROPA

Nu cred că putem începe să vorbim despre meciuri jucate în aprilie. Nici cu porţile închise, pentru că există posibilitatea ca oamenii să se strângă în casele lor să se uite la meciuri. Sunt convins că vom putea începe meciurile abia anul viitor”, a declarat el, într-un interviu acordat postului NRD.

Toate campionate de fotbal din Europa sunt oprite din cazua pandemiei de coronavirus, însă federaţiile şi ligile sper să să reia meciurile în mai, susține News.ro.

Lumea sportului din România luptă intens! De unde vin banii pentru combaterea coronavirusului

Pandemia de coronavirus a creat o mobilizare uriașă în rândul personalităților din sportul românesc. Patronii și foștii patroni din Liga 1, dar și Simona Halep sau Mihaela Buzărnescu au făcut donații importante pentru spitalele din România.

Simona Halep a sărit în ajutorul celor care luptă împotriva epidemiei cu coronavirus din România. Marea noastră campioană a decis să facă o donaţie pentru medicii care încearcă să salveze vieţi omeneşti. Simona Halep a postat un mesaj în care îşi exprimă speranţa că gestul său va fi un exemplu de urmat.

Simona Halep: ”Îi încurajez pe toți cei care pot să sprijine”

”Am decis să donez o sumă de bani pentru achiziţionarea echipamentelor şi materialelor necesare în asemenea situaţii, sumă ce va fi direcţionată imediat către autorităţile medicale din Bucureşti şi Constanţa. Încurajez pe toţi cei care pot să sprijine să contribuie şi ei la eforturile comune de combatere a acestui virus. Între timp, să avem cu toţii grijă de noi, să fim responsabili şi pozitivi! Să ne ajute Dumnezeu!,” a fost mesajul Simonei Halep.

Gigi Becali, implicat activ în lupta împotriva coronavirusului

Gigi Becali este unul dintre oamenii din fotbal care participă la lupta împotriva coronavirusului. După donaţiile făcute la Institutul Matei Balş, patronul celor de la FCSB a avut o nouă iniţiativă: face teste pentru e depista infectaţii cu COVID-19 la clinica sa.

Citește și: VIDEOCONFERINȚĂ UEFA. FORUL EUROPEAN A DECIS AMÂNAREA EURO 2020! CÂND VA AVEA LOC TURNEUL FINAL

Gigi Becali a dezvăluit că a comandat deja 2.000 de teste şi acum așteaptă acreditarea de la Guvern pentru a începe treaba. Rezultatele ar ieşi foarte rapid: în maximum 3 ore, a mai anunţat patronul roş-albaştrilor.

Cosmin Olăroiu nu a rămas indiferent

Tehnicianul în vârstă de 50 de ani va dona 100 de porții de mâncare în fiecare zi staff-ului medical de la spitalul “Victor Babeș” din București, iar acest lucru a fost dezvăluit chiar de managerul spitalului, doctorul Emilian Imbri.

“Primăria Capitalei a pus la dispoziția spitalului nostru un hotel, unde în fiecare zi, cu transport asigurat, cei care lucrează la noi merg și rămân peste noapte. Dimineața și seara ei mănâncă la hotel. Prânzul este asigurat de un sponsor care se numește Cosmin Olăroiu! Ne-a întrebat cum ne poate ajuta și ne-a oferit această sponsorizare de masă pentru o sută de persoane pe zi.

Ne-a spus că peste această sponsorizare ne ajută cu orice altceva am avea nevoie. Alături de dumnealui au mai venit și alte persoane să ne sponsorizeze”, a spus doctorul Imbri pentru România TV.

Mihaela Buzărnescu: ”Am decis să mă alătur eroilor de la Spitalul Gerota”

Mihaela Buzărnescu se alătură şi ea luptei împotriva coronavirusului şi anunţă că va face o donaţie Spitalului Gerota din Bucureşti. Anunţul sportivei vine la câteva zile după ce aceasta dezvăluise că se confruntă cu mari probleme financiare.

“Zilele acestea trebuie să reţinem un singur mesaj: acela de a sta cât mai mult acasă pentru ca cei din cadrele medicale să poată lupta pentru noi! Dorinţă mea e să le fiu alături măcar cu 1% în luptă lor. Am ales să mă alătur eroilor de la Spitalul Gerota şi voi face o donaţie către ei.

Sper că tot mai mulţi oameni să înţeleagă că doar împreună putem ieşi cu bine din aceste momente, iar ceea ce putem face cu toţii este să respectăm normele impuse de autorităţi. Îmi sunteţi în gânduri şi rugăciuni cu toţii”, a scris “Miki” Buzărnescu, pe Facebook.

George Copos, dispus să ajute

Fostul patron al Rapidului l-a sunat personal pe Gigi Becali pentru a se interesa cum poate ajuta cu echipament de protecție pentru spitale. ”Copos m-a sunat că ar vrea să cumpre şi el. ‘Bine, mă, sună-mă mâine, că dacă vrei să cumperi îţi dau eu, ştiu eu de unde să cumperi.’ Văd că nu a sunat. George e zgârcit, dar e om bun. Atât de bun este încât a învins zgârcenia, mă gândeam ieri. E greu să învingi zgârcenia, pentru că el are o zgârcenie de aia, bolnăvicioasă. Şi a învins-o, bravo lui!”, a spus Becai, la Pro X.

Cristi Borcea donează 100.000 de euro

În contextul pandemiei de COVID-19, Cristi Borcea, fostul finanțator al clubului Dinamo București, va dona o sumă uriașă. Anunțul a fost făcut de soția sa, Valentina Pelinel, pe contul personal de Instagram.

“Dragii noștri, fiți solidari! Familia Borcea, prin eforturi personale și cu sprijinul financiar al companiilor unde acționează, a inițiat procedura legală de donație către spitale în valoare de peste 100 000 euro.

Banii vor fi distribuiți către spitale începând de azi și până la sfârșitul lunii viitoare. Cu toate că activitatea companiilor noastre este blocată din cauza acestei pandemii, am ales să venim în ajutorul celor din sistemul medical pentru ca noi toți să fim în siguranță și protejați”, a scris Pelinel. (sursa: digisport)

Încă un club din România pune hotelul sportivilor la dispoziția autorităților, în plină pandemie de coronavirus

Ion Cazan, directorul clubului SCM Gloria Buzău, a anunțat că mini-hotelul echipei este pregătit pentru a fi pus la dispoziția autorităților în plină pandemie de coronavirus.

Este vorba despre spațiul de cazare al echipei de fotbal, cât și despre cel al secției de rugby. Pe lângă hotelul arenei din Buzău, și hotelurile sportivilor din Târgu Jiu și Giurgiu găzduiesc persoane aflate în carantină.

Citește și: FRF, LPF ȘI CLUBURILE DIN LIGA 1 AU AJUNS LA UN ACORD! CELE DOUĂ VARIANTE DE CONTINUARE A SEZONULUI

”Vreau să informez cetăţenii buzoieni că cele două spaţii, mini-hotelul de la fotbal, cât şi mini-hotelul de la rugby, ceea ce înseamnă 20 de camere cu 40 de locuri, la momentul acesta sunt puse la dispoziţia autorităţilor. În situaţia în care va fi nevoie, ele pot asigura izolarea personalului, conform precizărilor Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă. Dar, asta doar dacă va fi cazul”, a spus Cazan, într-o conferință de presă.

UEFA a luat decizia: Când se va juca Islanda vs România din barajul de calificare la Euro 2021

UEFA a trimis o informare către toate asociaţiile naţionale prin care a anunţat datele la care se vor disputa partidele internaţionale din luna iunie, susține News.ro. În urma deciziei Comitetului Executiv UEFA din 17 martie, toate partidele interţări programate iniţial în martie au fost mutate în iunie, în perioada 1-9 iunie, ca măsură de precauţie în contextul pandemiei COVID-19.

Potrvit frf.ro, forul de la Nyon a anunţat, vineri, noile date de disputare la care sunt programate partidele din play-off-ul EURO, turneu final care a fost reprogramat în 2021. Astfel, semifinalele barajului au acum ca dată de disputare ziua de joi, 4 iunie, în timp ce finalele sunt programate marţi, pe 9 iunie. Situaţia pandemiei fiind în evoluţie, aceste date pot suferi modificări.

Reprezentativa României va întâlni Islanda, în deplasare, în semifinala play-off-ului. În cazul unui succes, tricolorii vor juca pentru locul la EURO, tot pe teren străin, în faţa Bulgariei sau Ungariei.

Cum arată duelurile din play-off-ul Ligii Națiunilor:

Divizia A / Islanda – România şi Bulgaria – Ungaria
Divizia B / Bosnia-Herţegovina – Irlanda de Nord şi Slovacia – Irlanda
Divizia C / Scoţia – Israel şi Norvegia – Serbia
Divizia D / Georgia – Belarus şi Macedonia de Nord – Kosovo.

Programul Ligii Campionilor și Europa League dat peste cap

Dat peste cap complet de epidemia de coronavirus, programul din Champions League și LaLiga va suferi modificări importante, după cum a precizat Javier Tebas, președintele LaLiga, pentru jurnaliștii de la Mundo Deportivo.

 

Tebas a dezvăluit pentru sursa citată mai sus că noul calendar va fi unul cum nu a mai existat până acum: spre exemplu, în Primera Division se vor juca două etape pe săptămână. Dacă situația se va schimba în bine, LaLiga ar urma să fie reluată pe 16 aprilie. Vor fi două etape pe săptămână, iar unele echipe (cele care sunt implicate și în cupele europene) vor disputa partide și din 48 în 48 de ore (este limita impusă la nivel de regulament de către FIFA și UEFA).

 

Un alt detaliu important: confruntările din Champions League ar urma să aibă loc doar sâmbăta. În cazul echipelor care ar urma să aibă meci în weekend și in Champions League și în LaLiga, atunci ele vor disputa confruntarea din campionatul intern în ziua de luni (la 48 de ore după partida din CL). Dacă planul va ajunge la un sfârșit fericit, atunci campionatul din Spania și cupele europene se vor fi încheiat până pe 30 iunie. Reamintim că UEFA a precizat ca finala Champions League ar trebui să aibă loc pe 27 iunie (Istanbul), în timp ce ultimul act din Europa League ar urma să aibă loc pe 24 iunie (Gdansk).

Coronavirusul afectează și NBA

Doi jucători ai echipei de baschet Los Angeles Lakers au fost testaţi pozitiv cu noul virus Sars-CoV-2, a anunţat, joi, gruparea din California, fără a le face publice numele, transmite News.ro. Cei doi au fost plasaţi în carantină, sub supraveghere medicală. Lakers a decis ca toţi jucătorii să fie testaţi după meciul cu Brooklyn Nets, din 10 martie. Patru jucători de la Nets au contractat virusul. Şi Boston Celtics are un jucător infectat, dar nu i-a menţionat numele. Gruparea din Massachussetts a precizat că jucătorul este asimptomatic şi a fost plasat în carantină.

Însă Marcus Smart a anunţat pe Twitter că el este sportivul cu coronavirus de la Celtics. Philadelphia 76ers a anunţat, joi, trei cazuri de coronavirus în rândul membrilor clubului, de asemenea fără a oferi numele acestor persoane infectate, care au fost izolate.

Rudy Gobert (Utah Jazz) a fost primul jucător infectat cu coronavirus şi, după ce testul său a ieşit pozitiv, campionatul NBA a fost suspendat, la 11 martie. Şi Donovan Mitchell (Utah Jazz) şi Christian Wood (Detroit Pistons) au contractat boala Covid-19. Marţi, Brooklyn Nets a anunţat că patru jucători, între care Kevin Durant, au fost testaţi pozitiv cu Sars-CoV-2.

Partida Anthony Joshua vs Kubrat Pulev, amânată din cauza coronavirusului

Meciul de box dintre campionul britanic la categoria grea Anthony Joshua, deţinătorul centurilor WBA, IBF şi WBO, şi challenger-ul Kubrat Pulev, programat pe 20 iunie la Londra, va fi amânat “cu câteva luni”, a anunţat pugilistul bulgar, citat de agenţia Reuters, scrie Agerpres.

Lupta urma să aibă loc pe stadionul echipei de fotbal Tottenham Hotspur, cu o capacitate de 62.000 de locuri, care nu va mai fi disponibil pentru data respectivă, din cauza reprogramării partidelor amânate din Premier League. ”Este imposibil ca lupta să mai aibă loc pe 20 iunie, chiar dacă sunt pregătit. Meciul va avea loc câteva luni mai târziu, probabil către sfârşitul anului”, a precizat Pulev (38 ani), fost campion european la categoria grea, ca amator.

Pandemia de coronavirus, care a debutat în China, la sfârşitul anului trecut, a ucis 10.000 de persoane şi a infectat peste 235.000 de oameni la nivel global şi a forţat anularea sau amânarea a numeroase evenimente sportive internaţionale. Anthony Joshua (30 ani) şi-a recuperat titlurile WBA, WBO şi IBF în luna decembrie 2018, după victoria la puncte în faţa americanului Andy Ruiz jr. Ultima sa luptă la Londra a avut loc în septembrie 2018, când l-a învins pe rusul Aleksandr Povetkin, pe stadionul Wembley.

Britanicul trebuia să-l înfrunte iniţial pe Pulev în octombrie 2017, pe Principality Stadium din Cardiff, însă meciul a fost amânat după ce bulgarul s-a retras în urma unei accidentări la umăr, pe care a suferit-o în cursul unui sparring. Pulev, unul dintre cei mai populari sportivi bulgari, a mai luptat pentru titlul IBF al greilor în 2014, fiind învins prin KO în repriza a cincea de ucraineanul Vladimir Kliciko, în cursul unei gale care a avut loc la Hamburg. Anul trecut, boxerul bulgar a generat o polemică, după ce a sărutat o jurnalistă căreia îi acorda un interviu după meciul câştigat prin KO în faţa românului Bogdan Dinu, la Costa Mesa (California).

În plină pandemie de coronavirus, flacăra olimpică a sosit în Japonia

Flacăra olimpică a sosit vineri în Japonia, unde ceremonia festivă prevăzută cu această ocazie a fost redusă la cea mai simplă formă a sa, din cauza pandemiei de coronavirus, care pune sub semnul întrebării desfăşurarea Jocurilor Olimpice din această vară, informează agenţiile Kyodo şi AFP, citate de Agerpres.

Avionul care transportat flacăra olimpică din Grecia a aterizat la baza aeriană Matsushima, în nord-estul ţării, regiunea fiind aleasă în mod special pentru a simboliza reconstrucţia zonelor devastate de uriaşul tsunami din 11 martie 2011, urmat de accidentul nuclear de la Fukushima.

La ceremonia desfăşurată fără spectatori au participat Yoshiro Mori, preşedintele Comitetului de organizare a JO 2020, Yasuhiro Yamashita, preşedintele Comitetului Olimpic Japonez, Seiko Hashimoto, ministrul Jocurilor Olimpice, judoka Tadahiro Nomura şi luptătoarea Saori Yoshida, ambii cu câte trei medalii olimpice de aur în palmares.

După un discurs susţinut de Yoshiro Mori, cei doi campioni olimpici au aprins împreună flacăra într-un imens vas metalic de aur roz, simbolizând floarea de cireş, pe care japonezii o aşteaptă cu nerăbdare în fiecare primăvară. Aproximativ 200 de copii locali care urmau să participe la eveniment au fost nevoiţi să rămână acasă pentru a limita riscul de a răspândi noul coronavirus, care a ucis aproape 10.000 de oameni în întreaga lume.

Ştafeta flăcării olimpice pe teritoriul Japoniei va debuta pe 26 martie, la centrul de fotbal J-Village din prefectura Fukushima, care a servit drept bază a operaţiunilor pentru combaterea efectelor dezastrului nuclear de acum aproape un deceniu. Traseul flăcării, care include toate regiunile Japoniei a fost în mare parte menţinut, însă festivităţile programate cu această ocazie vor fi reduse semnificativ.

Din cauza pandemiei de Covid-19, ceremonia care va avea loc cu ocazia startului ştafetei se va desfăşura cu porţile închise, primele alergătoare urmând să fie componentele selecţionatei feminine de fotbal a Japoniei care au cucerit Cupa Mondială în 2011.

Flacăra olimpică pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo (24 iulie – 9 august) a fost aprinsă în data de 12 martie, în antica Olympia din Grecia, în cadrul unei ceremonii restrânse, din cauza riscului de contaminare cu coronavirus. A fost pentru prima oară de la JO din 1984, desfăşurate la Los Angeles (SUA), când această ceremonie tradiţională s-a derulat fără spectatori, a căror prezenţă a fost interzisă şi la repetiţia generală.

Sursa foto: sport

Sursa stire mondonews.ro