24 iunie 2024

allcryptocurrencies.news

Știri online de ultimă oră

Obligaţiunile Artprint se vor trazacţiona în curând la BVB – 09.04.2020

2 min read

Obligaţiunile emise de Artprint vor intra în curând la tranzacţionare prin Sistemul Multilateral al pieţei, administrat de Bursa de Valori Bucureşti (BVB), în condiţiile în care, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat, ieri, emiterea certificatului de înregistrare a titlurilor în acest sens.

În luna decembrie a anului trecut, tipografia Artprint lansase o emisiune de obligaţiuni în valoare de patru milioane de lei, cu scadenţa de trei ani, ce a fost subscrisă integral.

Înainte de demararea operaţiunii, Cezar Răsuceanu, acţionarul principal al Artprint, declara: „Creşterea rapidă a companiei este intensivă în capital de lucru, iar finanţarea firmei s-a făcut până acum prin contracte de leasing şi împrumuturi bancare. Avem deschisă o linie de credit pentru capital de lucru de un milion de euro. Dar, băncile nu sunt dispuse totdeauna să susţină creşterea unei companii. Ne-am hotărât să diversificăm resursele de finanţare şi să ne îndreptăm către piaţa de capital. Vrem să lansăm o emisiune de obligaţiuni pe care ne propunem să o listăm. Pasul următor va fi să ne pregătim listarea companiei, mai întâi pe segmentul AeRO, şi apoi, eventual, pe piaţa principală”.

Artprint a fost înfiinţată în 1990 ca o companie de familie, fiind acum societate pe acţiuni.

Pentru anul trecut, compania estima o cifră de afaceri de 35 de milioane de lei, în creştere cu 45% şi un profit net de 1,5 milioane de lei, cu 90% peste cel din 2018.

În luna decembrie a anului trecut, Artprint avea 140 de angajaţi.

Sursa stire bursa.ro