18 iulie 2024

allcryptocurrencies.news

Știri online de ultimă oră

O echipă a OMS ar putea merge în China în această săptămână – 04.02.2020

1 min read

O echipă internaţională de experţi condusă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) ar putea merge în China, cel mai devreme în această săptămână, pentru a investiga epidemia declanşată de coronavirus, şi ar putea include şi experţi americani, în urma unui acord între şeful OMS şi preşedintele Xi Jinping, a declarat luni un purtător de cuvânt al organizaţiei, transmite Reuters.

Separat, un oficial american din nsectorul sănătăţii a declarat la Geneva că experţi medicali americani ar putea face parte din misiunea ttehnică condusă de OMS, dar că discuţiile sunt încă în curs.

China a acuzat luni Statele Unice că provoacă panică în legătură cu răspândirea rapidă a coronavirusului, cu restricţii de călătorie şi evacuări.

Bilanţul victimelor epidemiei a crescut la 361, potrivit Comisiei Naţionale pentru Sănătate.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat săptămâna trecută, la revenirea de la Beijing, că misiunea internaţională va fi compusă din oficiali ai OMS şi posibil din consultanţi.

Experţii vor avea o serie de specializări, între care epidemiologie, loborator, cercetare şi dezvoltare, şi vor lucra cu omologi chinezi pentru a a coordona eforturile de reacţie la nivel global.

Sursa stire bursa.ro