24 iunie 2024

allcryptocurrencies.news

Știri online de ultimă oră

Ministrul Adrian Oroş şi Ambasadorul SUA, întâlnire la Bucureşti – 29.01.2020

2 min read

Nechita-Adrian Oroş, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, l-a primit astăzi, la sediul MADR pe E.S. Adrian Zuckerman, Ambasadorul SUA la Bucureşti. Din delegaţia Ambasadei SUA a făcut parte şi Jonn Slette, ataşat agricol şi Monica Dobrescu, specialist pe probleme de agricultură, conform unui comunicat remis Redacţiei noastre.

Potrivit sursei citate, la întâlnire au participat secretarul de stat Emil Florian Dumitru, secretarul de stat George Scarlat, precum şi directori şi experţi din cadrul direcţiilor de specialitate a MADR.

În cadrul discuţiilor, ministrul Adrian Oroş a evidenţiat importanţa şi îndelungata tradiţie de cooperare bilaterală şi a reconfirmat interesul privind dezvoltarea în viitor a parteneriatului strategic româno-american, precum şi potenţialul de dinamizare a cooperării bilaterale.

Totodată, ministrul Oroş a făcut referire la alte aspecte de interes pentru sectorul agricol românesc precum activitatea de multiplicare a semiţelor şi soluţii tehnice în irigaţii, solicitând sprijinul SUA în acest sens.

Secretarul de stat Emil Dumitru şi-a exprimat dorinţa ca parteneriatul cu SUA să fie consolidat, declarând că România va elabora Planul Naţional Strategic cu sprijinul Băncii Mondiale. Acesta a recunoscut nevoia ţării noastre de a beneficia de o mai bună industrializare, de maşini şi utilaje agricole care să fie fabricate în România pentru a putea beneficia rapid de noile tehnologii. În acest sens, oficialul a solicitat sprijinul SUA privind posibilitatea de a iniţia parteneriate de cooperare pentru transfer de cunoştinţe şi know-how pe partea de irigaţii şi gestionarea schimbărilor climatice.

În intervenţia sa, ambasadorul SUA şi-a exprimat deschiderea de a sprijini România, dorind să cunoască şi să aprofundeze planurile şi direcţiile prioritare ale Ministerului, pentru a aborda aspectele vizate într-un mod eficient şi reciproc avantajos.

Iar în urma discuţiilor s-a propus ca pe baza unei listei de priorităţi elaborată de partea română să se formeze grupuri de lucru care să discute aplicat pentru identificarea unor soluţii concrete şi viabile de colaborare.

Sursa stire bursa.ro