24 iunie 2024

allcryptocurrencies.news

Știri online de ultimă oră

Ministerul Mediului echivalează avertismentul Comisiei Europene cu un audit împotriva Guvernului PSD – 13.02.2020

3 min read

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, susţine că avertismentul lansat de Comisia Europeană pe tema tăierilor ilegale de păduri este un audit public extern împotriva Guvernului PSD, după ce reprezentanţii Comisiei au aşteptat trei ani ca tăierile să înceteze în România. Totodată, Alexe l-a acuzat pe şeful PSD Iaşi, Maricel Popa, că nu înţelege mecanismele administrative, după ce acesta din urmă i-a cerut să demisioneze din funcţie, în urma cartonaşelor galbene primite de la Comisia Europeană.

„Afirmaţiile referitoare la procedura de infringement declanşată de Comisia Europeană împotriva României, făcute de Maricel Popa şi PSD, nu sunt decât o dovadă publică a faptului că acest politruc instalat în fruntea administraţiei publice nu înţelege mecanismele administrative şi nu pricepe faptul că această procedură este tocmai un audit public extern făcut de Comisia Europeană împotriva Guvernului PSD în perioada 2016-2019! Dar, vorba proverbului: «la Maricel Popa nu e destul dacă nu e şi fudul» şi iată că reuşeşte cu fiecare ieşire publică să le demonstreze ieşenilor că nu înţelege nimic din ce se întâmplă în jurul lui”, afirmă ministrul Mediului, Costel Alexe, într-un comunicat de presă.

Potrivit lui Alexe, Comisia Europeană a aşteptat trei ani ca tăierile ilegale din România să înceteze.

El consideră că aceste lucruri trebuiau făcute de mult, dar faptul că „grupuri de interese au avut în fruntea ministerului oameni care să le servească acest scop de a tăia şi de a fura din România nu a dus la implementarea acestor măsuri”.

Ministrul Mediului Costel Alexe susţine că, după trei ani de tergiversari şi blocaje, Sistemul Informaţional Integrat de Urmărire a Materialului Lemnos – SUMAL va deveni operaţional.

Potrivit lui Alexe, sistemul va permite monitorizarea trasabilităţii transporturilor de materiale lemnoase prin intermediul GPS cu o periodicitate de până la cinci minute, precum şi accesul în timp real la evidenţa electronică a intrărilor şi ieşirilor materialelor lemnoase din depozite cu confirmări de primire online.

Liderul PSD Iaşi, Maricel Popa, a spus, joi, că ministrul Mediului, Costel Alexe, ar trebui să plece difuncţie, după cartonaşele galbene primite de la Comisia Europeană pe tema tăierilor ilegale de păduri, dar şi a poluării.

„Cele două avertismente serioase primite de Costel Alexe ar trebui să conducă la plecarea acestui habarnist din fruntea ministerului Mediului. Este un adevărat mister ce a făcut ministrul demis cât timp a condus acest minister. De când a fost numit la conducerea Ministerului Mediului se luptă cu mafia lemnului, schimbă legi, modifică atribuţii, programe, rezolvă el greaua moştenire. Sper să nu îşi facă vreo prioritate din judeţul Iaşi, că e vai şi amar de noi”, a precizat Maricel Popa, preşedintele PSD Iaşi.

Liderul PSD Iaşi consideră că ministrul Mediului nu are nicio scuză şi că, în loc să se preocupe doar de imagine, putea rezolva aceste probleme.

Sursa stire bursa.ro