15 iulie 2024

allcryptocurrencies.news

Știri online de ultimă oră

Mașini cu cea mai rapidă depreciere

3 min read

Mașinile se numără printre bunurile cu valoare mare care nu sunt și o investiție inspirată deoarece deprecierea este extrem de accentuată. Drept dovadă, în medie, după doar 5 ani de rulaj, masina mai valorează doar 60% din cât a costat inițial. În plus, există modele în cazul cărora valoarea deprecierii este mult mai mare și în special când vine vorba de masini scumpe.

Drept exemplu, modelul care are în prezent cea mai mare depreciere, Maserati Quattroporte, se poate vinde după doar 5 ani cu 72% mai puțin în comparație cu un model nou. Pierderea este extrem de mare. Acesta nu este un caz singular. Mașini cu un nivel similar de depreciere sunt Chevrolet Volt, Jaguar XJL, BMW seria 6, BMW seria 5, etc.

Dacă vă doriți un astfel de model și nu numai, o alegere inspirată care să vă ajute să economisiți și să reduceți pierderea în cazul vânzării este să achiziționați o mașină la mâna a doua care a fost rulată pentru o perioadă scurtă de timp, de 2-3 ani.

Calitatea acesteia este aproape identică cu cea a unei mașini noi și beneficiile din punct de vedere al economiilor sunt de neegalat. O mașină bine întreținută, condusă cu atenție și un istoric favorabil este ceea ce caută toți cei care doresc să achizitioneze o mașină la mâna a doua. Totuși, de multe ori, vânzătorii falsifică datele esențiale ale mașinii, ceea ce aduce cu sine reticența din partea cumpărătorilor atunci când vine vorba de achiziționarea unei mașini deja rulate.

Datorită evoluției tehnologiei, astfel de probleme au fost reduse considerabil și există multe mijloace de a verifica istoricul real al mașinii de care sunteți interesat precum https://www.checkcardna.com. Aceasta este una dintre cele mai simple variante și este gratuită. Chiar și înainte de a vedea mașina în realitate, puteți solicita vânzătorului codul VIN, care trebuie introdus în sistem pentru a primi informațiile necesare. În cazul în care acestea nu sunt mulțumitoare, vă veți putea orienta rapid către un alt model, astfel încât să nu irosiți timp prețios.

Dacă ceea ce descoperiți despre mașina cu pricina este îmbucurător și corespunde cu informațiile prezentate de vânzător, puteți cotinua procesul de informare prin consultarea unor aplicații alternative, mai performante, care vă pot furniza un număr mult mai mare și mai complet de date. Pe  https://bestvindecoder.com/ veți găsi un top al celor mai bune programe și detalii despre ceea ce oferă fiecare.

Una dintre cele mai utile este aprecierea prețului real, având în vedere coordonatele pieței de la acel moment, care vă poate ajuta să nu vă lăsați păcăliți în privința sumei pe care metită să o plătiți pentru respectiva mașină. Pe lângă acest serviciu, puteți descoperi multe alte informații interesante, care vă vor fi cu siguranță de ajutor.

În concluzie, deprecierea mașinii pe care o achiziționați este absolut invetabilă. Totuși, puteți să vă folosiți de acest avantaj pentru a cumpăra o mașină cu niște caracteristici excelente la un preț mult mai mic decât costul uneia noi! În plus, după perioada de 5, nivelul deprecierii evolueză mai lent și va fi în avantajul dumneavoastră și atunci când veți vinde mașina!