MARIUS BUDĂI: „Guvernarea Orban siluieşte grav democraţia României” – 04.02.2020

Deputatul PSD Marius Budăi susţine că guvernarea Orban „siluieşte grav democraţia”, precizând că în cele trei luni de când este în funcţie, Executivul nu a venit cu niciun proiect de lege care să fie dezbătut în Parlament.

Marius Budăi a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă: ” Se împlinesc trei luni de guvernare, trei luni de guvern al austerităţii. Toată lumea a văzut ce s-a întâmplat în aceste trei luni, toţi cetăţenii României au văzut haosul şi instabilitatea. Considerăm că cele trei luni de miere au trecut, lumea s-a lămurit de ce sunt în stare aceşti oameni, au văzut că au luat măsuri nocive pentru economie şi pentru societate.”

Fostul ministru al Muncii a mai afirmat: „Guvernarea Orban siluieşte grav democraţia României. În cele trei luni guvernul Orban nu a venit cu niciun proiect de lege care să fie dezbătut în Parlament, guvernul Orban fuge de democraţie pentru că ştie că încalcă democraţia, a folosit excesiv şi abuziv procedura angajării răspunderii, atrăgând inclusiv criticile Curţii Constituţionale. Guvernul Orban a dat ordonanţă de urgenţă pe proiecte aflate în dezbatere finală în Parlamentul României, schimbă regulile electorale în timpul jocului, în speranţa că îşi va crea un avantaj în competiţia electorală. Acest lucru a gândit şi a stârnit îngrijorări la nivel european, iar Comisia de la Veneţia, cea care ştim cu toţii era des invocată de colegii noştri de la PNL când erau în opoziţie, va veni să facă o anchetă asupra încălcării standardelor democratice din România”

Marius Budăi a precizat că Guvernul Orban a redus bugetul sănătăţii şi pregăteşte transferul de fonduri de la spitalele de stat către cele private. El a criticat şi decizia Executivului de a amâna dublarea alocaţiilor copiilor.

Sursa stire bursa.ro