MARCEL CIOLACU: „Preşedintele Iohannis a ales o variantă de criză politică prelungită” – 06.02.2020

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă, după desemnarea lui Ludovic Orban în funcţia de premier, că preşedintele Klaus Iohannis a „ales o variantă de criză politică prelungită”. „Presupun că, împreună cu PNL, îşi vor asuma şi costurile acesteia”, a scris Marcel Ciolacu, joi seară, pe Facebook.

„Anunţul preşedintelui Iohannis nu este o surpriză pentru nimeni. Din păcate, preşedintele Iohannis a ales o variantă de criză politică prelungită. Presupun că, împreună cu PNL, îşi vor asuma şi costurile acesteia” a scris, joi seară, pe Facebook, Marcel Ciolacu.

Acesta consideră că, în privinţa reformelor invocate, preşedintele omite un amănunt esenţial: „NU poţi face reforme prin încălcarea legii şi a regulilor democratice. NU poţi face «reforme» în detrimentul dreptului la sănătate al românilor”.

„«Reforma» din domeniul sănătăţii este un exemplu clar: OUG, fără transparenţă decizională, fără consultare publică prealabilă, făcută de oameni aflaţi într-un vădit conflict de interese”, a mai scris Ciolacu.

Klaus Iohannis l-a desemnat, joi seară, pe Ludovic Orban pentru funcţia de premier.

Sursa stire bursa.ro