18 iunie 2024

allcryptocurrencies.news

Știri online de ultimă oră

LUDIVIC ORBAN „Datorită măsurilor luate până acum, numărul îmbolnăvirilor este relativ mic” – 15.03.2020

2 min read

Premierul Ludovic Orban a declarat, duminică seara, că, începand de ieri, există un guvern cu drepturi depline care are capacitatea de a lua în continuare toate decizile care se impun, adăugând că în România, răspândirea virsuului s-a realizat mult mai încet iar numărul de cazuri este relativ mic.

„Aceasta este cea mai bună dovadă că toate măsurile pe care le-am luat au fost foarte eficiente, producând rezultate cât se poate de bune.”

Despre starea de urgenţă, declarată de preşedintele Klaus Iohannis, premierul a precizat: „Din păcate am văzut foarte multe informaţii difuzate în mod iresponsabil despre eventualele măsuri care ar urma să fie instaurate cu starea de urgenţă. Vreau să informez românii că vom lua doar acele măsuri care sunt absolut necesare. Să ştie că e o nevoie acută de medicamente, echipamente de protecţie, că avem nevoie de proceduri de achiziţii rapide pentru medicamentele necesare pentru funcţionarea întregului sistem care se ocupă de acest virus. De asemenea măsura de a limita creşterile preţurilor la produsele foarte căutate în acest moment: măşti, mănuşi, echipamente de protecţie, dezinfectanţi etc.”, a explicat prim-ministrul.

Orban a subliniat că orice măsură inclusă în cadrul stării de urgenţă va fi o masură considerată absolut necesară.

Premierul a menţionat că, din păcate, această epidemie are un impact negativ asupra economiei şi pentru asta a fost constituit un grup de lucru pentru analiza impactul economic al epidemiei.

„E clar că în transporturi, industriei ospitalităţii, publicitate, organizare de evenimente, impactul epidemiei este foarte mare şi guvernul e pregătit săptămâna viitoare să adopte măsuri rapide pentru susţinerea companiilor şi pentru susţinerea angajaţilor. Vom face în continuare analize, vom urmări cu mare atenţie evoluţiile pentru a adopta oricând e necesar măsuri care să poată veni în sprijinul acestei zone afectate de economie. Solicit tuturor angajaţilor de la stat să fie pe deplin mobilizaţi, să susţină măsurile adoptate de guvern, iar mediul privat să fie dispus spre dialog. Economia trebuie să funcţioneze, e fundamentală, trebuie să meargă cât mai aproape de normal. Reducerea impactului negativ trebuie să fie un efort conjugat al autorităţilor, mediului economic şi angajaţilor.”, a declarat Ludovic Orban.

Sursa stire bursa.ro