15 iulie 2024

allcryptocurrencies.news

Știri online de ultimă oră

Liberty Galaţi – investiţie de 7 milioane de euro într-un echipament de depoluare de ultimă generaţie – 31.01.2020

1 min read

Liberty Galaţi anunţă finalizarea lucrărilor de montare a unei noi instalaţii de desprăfuire pe fluxul primar, un Filtru Hibrid care a costat circa 7 milioane de Euro şi are o eficienţă reţinere a prafului de peste 99% dar şi consumuri energetice mai bune, se arată înt-un comunicat remi Redacţiei noastre.

Potrivit sursei citate, noul echipament reduce substanţial emisiile de pulberi rezultate din procesul de aglomerare, folosind o tehnologie implementată în premieră în Combinat.

De asemenea, Filtrul Hibrid scade emisiile de pulberi la coş cu peste 50% faţă de situaţia anterioară şi le aduce în limitele stabilite de normele stabilite de Uniunea Europeană şi de cerinţele Autorizaţiei Integrate de Mediu intrată în vigoare la finalul anului trecut.

Proiectul a constat în transformarea electrofiltrului de la Maşina de Aglomerare într-un filtru hibrid care reţine praful în etape succesive, mai întâi în câmp electrostatic şi mai apoi în saci filtranţi.

Bogdan Grecu, Directorul General al Liberty Galaţi, a declarat: „În ciuda dificultăţilor prin care trece piaţa, continuăm să acţionăm pentru a ne respecta angajamentele de mediu şi a ne încadra în normele europene.”

În ultimii 12 ani, Liberty Galaţi a cheltuit circa 190 milioane de Euro pe investiţii în echipamente de depoluare şi alte îmbunătăţiri de mediu.

Sursa stire bursa.ro