L Oreal vinde brandul Roger & Gallet către Impala – 06.02.2020

Producătorul francez de cosmetice L’Oreal SA a intrat în negocieri exclusive cu holdingul de investiţii Impala pentru vânzarea brandului Roger & Gallet. Termenii financiari ai eventualei tranzacţii nu au fost daţi publicităţii, conform Reuters.

L’Oreal a decis să intre în aceste dis-cuţii în urma unei analize strategice privind cele mai bune opţiuni de dezvoltare a brandului Roger & Gallet. Proiectul care priveşte această marcă va fi lansat la consultări cu reprezentanţii angajaţilor L’Oreal şi ar putea fi finalizat vara aceasta.

Înfiinţată în 1862, în Paris, respectiv parte a L’Oreal de la momentul achiziţiei Yves Saint Laurent Beaute, în 2008, gama Roger & Gallet cuprinde parfumuri, articole de toaletă şi de îngrijire a pielii. În 2018, brandul a generat vânzări de 52 de milioane de euro (57 de milioane de dolari).

Creată în 1909 de Eugene Schueller, compania L’Oreal a încheiat anul fiscal 2018 cu un profit de 3,9 miliarde de euro, în creştere cu 8,8% faţă de exerciţiul precedent. Câştigul pe acţiune a fost de 7,08 euro, în urcare cu 6,5%. Vânzările companiei au atins 26,9 miliarde de euro, fiind mai mari cu 7,1% faţă de anul anterior.

În octombrie anul trecut, L’Oreal a preluat de la grupul Clarins divizia care include brandurile Mugler şi Azzaro, în vederea extinderii prezenţei sale pe segmentul premium. Afacerea este aşteptată să se finalizeze în primul trimestru din anul curent, după obţinerea aprobărilor necesare. Detaliile financiare ale tranzacţiei nu au fost publicate.

La încheierea tranzacţiei, divizia preluată va cuprinde următoarele companii: Mugler, Thierry Mugler, Clarins Fragrance Group (CFG), CFG France, Cosmeurop şi CFG UK. Aces-tea au generat vânzări de circa 340 de milioane de euro în 2018.

Cyril Chapuy, preşedintele L’Oreal Luxe, declara la momentul lansării negocierilor cu Clarins: „Sectorul parfumurilor reprezintă centrul strategiei noastre globale de creştere a diviziei L’Oreal Luxe. În acest context, am fi extrem de încântaţi să spunem bun venit brandurilor Mugler şi Azzaro. Aces-tea au o istorie îndelungată în lumea modei şi ar completa perfect portofoliul nostru de branduri”.

L’Oreal realizează cea mai mare parte din vânzări pe pieţele emergente, în special în Asia, unde cererea chinezilor pentru produsele cosmetice a cres-cut semnificativ în ultimii ani.

Sursa stire bursa.ro