24 iunie 2024

allcryptocurrencies.news

Știri online de ultimă oră

Julius Baer taie 300 de posturi – 04.02.2020

2 min read

Banca privată Julius Baer din Elveţia va elimina 300 de locuri de muncă anul acesta, potrivit directorului său executiv Philipp Rickenbacher, anunţă Reuters, menţionând că instituţia urmăreşte să-şi consolideze profitabilitatea, după un declin puternic în 2019.

Banca are în plan o nouă strategie pe trei ani, care să elimine presiunile ce privesc marjele sale de profit, conform spuselor oficialului Julius Baer.

Philipp Rickenbacher a afirmat că banca vrea să-şi îmbunătăţească rata ajustată costuri/venituri la 67% până în 2022, faţă de 68%, cât preconiza anterior, respectiv 71%, cât a fost în 2019. Acest nivel va fi atins prin reducerea costurilor băncii cu 200 de milioane de franci (206,72 milioane de dolari) şi prin sporirea veniturilor.

„Vom accelera investiţiile în consultanţa destinată clienţilor şi în tehnologie”, a spus Rickenbacher, adăugând: „Ne vom reorienta de la o strategie menită să atragă active la una care urmăreşte realizarea unei creşeri sustenabile a profitului”.

De când a devenit CEO, în septembrie 2019, Rickenbacher a redus numărul membrilor consiliului executiv al Julius Baer, ca să crească eficienţa şi orientarea către clienţi, în special către cei ultra-bogaţi.

Baer a anunţat, ieri, că preconizează să-şi îmbunătăţească veniturile cu peste 150 de milioane de franci în perioada de trei ani avută în vedere în noua strategie, prin extinderea ofertelor pentru ce bogaţi şi sporirea investiţiilor în tehnologie.

Anul trecut, câştigul net neajustat al băncii elveţiene a scăzut cu 37%, la 465 milioane de franci, din cauza unor provizioane de 250 de milioane de franci pentru cheltuieli legale, dar şi a costurilor legate de divizia neperformantă de management al activelor din Italia (Kairos).

Sursa stire bursa.ro