18 iunie 2024

allcryptocurrencies.news

Știri online de ultimă oră

Invinge birocratia: iata cum obtii rapid fisa medicala pentru permis auto in Bucuresti

2 min read

Pentru orice aspirant la titlul de sofer, fiecare pas catre permisul de conducere este o noutate. Cursurile scolii de soferi, legislatia rutiera, birocratia necesara pentru completarea dosarului de examinare si examenul propriu-zis pot da o multime de batai de cap.

Daca unii pasi au nevoie de atentie maxima, cum ar fi studiul pentru examen si orele de condus, altii sunt o simpla rutina. Obtinerea fisei medicale pentru permis, spre exemplu, poate fi dusa la bun sfarsit foarte usor, atata vreme cat se apeleaza la o clinica medicala de incredere, cum este fisamedicala.info. Daca esti din Bucuresti, poti obtine o fisa medicala permis auto Bucuresti in doar cateva ore, fara costuri mari si fara niciun fel de stres.

    1. Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand soliciti o fisa medicala permis auto Bucuresti?

Exista cateva detalii care trebuie sa fie bifate, in asa fel incat sa te asiguri ca obtii in cel mai scurt timp documentul de care ai nevoie:

1. Trebuie sa fii clinic sanatos. Exista anumite boli care nu te lasa sa obtii certificatul medical. Daca suferi de epilepsie, tulburari psihice majore, retard mintal sau alte boli neurologice si neuropsihice, nu vei putea obtine documentul. De asemenea, nicio clinica nu iti va oferi fisa medicala permis auto Bucuresti daca ai probleme grave cu vederea, auzul sau locomotia.

2. Trebuie sa eviti consumul de alcool. Persoanele care abuzeaza de alcool sau alte substante pot pierde sansa de a obtine o fisa auto;

3. Trebuie sa ai la tine toate actele necesare. Orice clinica iti va solicita o serie de documente, in asa fel incat procesul de verificare medicala si de eliberare a fisei sa mearga mai usor. Vei avea nevoie de buletin (Carte de identitate), de fisa de scolarizare, de o adeverinta de la medicul de familie prin care sa reiasa daca suferi sau nu de boli cronice si de o scrisoare de la medicul diabetolog, daca este cazul;

4. Daca porti ochelari, trebuie sa ii ai la tine, deoarece testul oftalmologic va fi facut cu ochelari.

5. Trebuie sa aloci minimum 2-3 ore pentru teste. De regula, procesul de testare dureaza aproximativ 60 de minute. Va trebui sa iei in calcul si timpii de asteptare si cei necesari pentru eliberare. Exista clinici care iti ofera fisa medicala permis auto Bucuresti in doar cateva minute dupa ce ai efectuat testele, insa cel mai bine este sa ai la dispozitie suficient timp pentru situatiile in care intervin intarzieri.

    1. Care este scopul fisei medicale pentru permis?

Scopul este unul cat se poate de clar: siguranta in trafic. Toate testele medicale sunt gandite in asa fel incat sa ofere garantia faptului ca persoana testata poate sa conduca in deplina siguranta, fara a-si pune in pericol integritatea corporala si fara a-i pune pe ceilalti participanti la trafic in pericol.

Daca esti apt pentru a conduce, obtinerea fisei medicale este o simpla formalitate. Dupa ce ai obtinut-o, vei putea sa acorzi atentie lucrurilor care conteaza cu adevarat: legislatia rutiera si examenul auto, care pot pune ceva mai multe probleme.