24 iunie 2024

allcryptocurrencies.news

Știri online de ultimă oră

Încă două cazuri de coronavirus confirmate – bilanţul îmbolnăvirilor ajunge la 49 – 12.03.2020

7 min read

Actualizare – Încă două cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate joi, bilanţul îmbolnăvirilor ajungând la 49 persoane, conform datelor Institului Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Grupul de Comunicare Strategică a confirmat până acum 48 de cazuri. Au fost deschise 21 de dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor şi două pentru comunicarea de informaţii false.

Datele INSP indică existenţa a 49 de cazuri de coronavirus, 21 fiind în Capitală, în timp ce Grupul de Comunicare strategică a confirmat până la această oră 48 de cazuri de infectare cu coronavirus.

Conform Grupului de Comunicare Strategică, este vorba despre o femeie de 20 de ani, din Bucureşti, contact indirect al pacientului 17, bărbatul de 60 de ani, fost ofiţer MAI, care a fost internat pe 5 martie la Spitalul Dimitrie Gerota, fiind depistat pozitiv ulterior internării.

Digi 24 relatează că a doua persoană este un bărbat, tot contact indirect al celui care a fost internat la Spitalul „Dimitrie Gerota”.

Grupul de Comunicare Strategică transmite că 6 persoane au fost declarate vindecate.

Totodată, până în prezent, au fost înregistrate 21 de dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal şi două dosare penale înregistrate pentru comunicarea de informaţii false, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 404 Cod Penal.

Potrivit datelor INSP, în Bucureşti sunt 21 de cazuri.

Alte 1.450 de persoane sunt în carantină, iar 12.917 sunt izolate la domiciliu.

Miercuri, au fost confirmate cu coronavirus 18 persoane, cele mai mare bilanţ înregistrat într-o singură zi de la apariţia cazurilor de îmbolnăvire în România.

Actualizare – Alte 5 cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus au fost confirmate miercuri, iar numărul cazurilor la nivel naţional a ajuns la 44.

Actualizare – Un bărbat de 52 de ani din Constanţa este al 39-lea caz de coronavirus din România, acesta declară că nu a avut contact cu o persoană infectată şi nici nu a călătorit în această perioadă.

Actualizare – O femeie de 54 de ani este al 38-lea caz de coronavirus din România

Actualizare – Un bărbat de 47 de ani din Bucureşti a fost diagnosticat cu coronavirus, fiind al 37-lea caz din România, bărbatul a călătorit la Stuttgart între 26.02-02.03 şi prezintă simptome din data de 06.03.2020.

Actualizare – Al 36-lea caz de coronavirus a fost diagnosticat, miercuri după-amiază, un bărbat venit din Israel care este internat la ATI la Spitalul „Victor Babeş”.

Bărbatul este din Bucureşti şi are 56 de ani. El a călătorit în Israel în perioada 22-29 februarie. Noaptea trecută a prezentat simptome, iar starea sa de sănătate s-a agravat.

Actualizare – Încă trei cazuri au fost confirmate cu noul coronavirus miercuri, numărul total ajungând la nivel naţional la 35.

Cele trei noi cazuri, care aduc la şase bilanţul zilei de miercuri, sunt un bărbat de 55 ani, din Bucureşti, contact cu pacientul de 60 de ani deja diagnosticat care a fost internat iniţial la Spitalul „Dimitrie Gerota”, pacientul e asimptomatic, un bărbat de 31 de ani, din Bucureşti, aflat în autoizolare şi o femeie de 53 ani, din Covasna, sosită din 08.03 2020 din Italia, aflată în autoizolare.

Actualizare – Bilanţul îmbolnăvirilor cu COVID-19 a ajuns la 32, după ce miercuri după-amiază a fost confirmat un nou caz. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 38 ani din Iaşi, care a intrat în contact cu un caz confirmat în Varşovia. Pacientul era în autoizolare din 9 martie, a anunţat Grupul de comunicare strategică.

Actualizare – Încă un caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus a fost confirmat miercuri dimineaţă. Este vorba despre un bărbat de 42 de ani din Iaşi. Numărul total, la nivel naţional, a ajuns la 31 de cazuri.

Bărbatul a revenit din Veneţia în 2 martie, debutul bolii a fost pe 4 martie şi a fost internat în 10 martie.

Pacientul este internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

Conform datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, 31 de persoane au fost diagnisticate cu coronavirus, 6 au fost vindicate, 487 sunt în carantină, iar 11.684 sunt monitorizate la domiciliu.

Actualizare – Încă un caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus a fost înregistrat, miercuri dimineaţă, în Capitală, o femeie de 43 de ani, contact al pacientului care a fost internat Spitalul „Dimitrie Gerota”.

Aceasta este a cincea persoană infectată cu coronavirus ca urmare a contactului cu bărbatul de 60 de ani, fost ofiţer MAI, care nu a declarat că a fost plecat în Israel, iniţial el fiind internat cu un alt diagnostic la Spitalul „Dimitrie Gerota”.

Odată cu agravarea stării de sănătate, bărbatul a fost testat pentru coronavirus, rezultatul fiind pozitiv. Ca urmare a acesti situaţii, la Spitalul „Dimitrie Gerota” a fost declanşată o anchetă epidemiologică, a anunţat Grupul de Comunicare Strategică.

În urma contactului cu bărbatul, marţi au fost diagnosticaţi cu COVID-19 fiul său, nora sa, care este însărcinată, şi nepotul de 3 ani. De asemenea, o altă femeie a fost şi ea diagnosticată. Cazul de miercuri este cel de-al cincilea în rândul celor care au intrat în contact cu bărbatul de 60 de ani.

Bilanţul îmbolnăvirilor a ajuns la 30 de persoane, 13 fiind în Bucureşti.

Actualizare – Cazul numărul 29 de îmbolnăvire cu noul coronavirus a fost confirmat, marţi seară, în Bucureşti.

Actualizare – Încă 3 cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus au fost confirmate marţi seară. Numărul total, la nivel naţional, a ajuns la 28 de cazuri.

Este vorba despre un bărbat de 57 ani care s-a întors în cursul luni din Italia şi se află în carantină în Arad.

O altă persoană diagnosticată este o femeie de 26 ani din Hunedoara.

Un alt caz este cel al unui bărbat de 37 de ani care este internat în Spitalul de boli infecţioase din Reşiţa, contact al unei persoane pozitive.

Actualizare – Conform Ministerului Sănătăţii, persoanele diagnosticate sunt:

1. Femeie, 31 ani, judeţul Ilfov, contact cu prietena bărbatului de 49 de ani, primul caz confirmat în Bucureşti.

2. Bărbat, 32 de ani, Bucureşti, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota.

3. Femeie, 30 de ani, gravidă, Bucureşti, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota. Femeia are stare generală bună.

4. Copil, 3 ani, Bucureşti, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota.

5. Femeie, 36 de ani, Bucureşti care s-a întors din data de 29 februarie din Israel, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balş.

6. Femeie, 35 ani, Bucureşti care s-a întors din data de 29 februarie din Israel, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balş.

7. Bărbat, 34 ani, Bucureşti, care s-a întors în data de 27 februarie 2020 din Londra, Marea Britanie, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balş.

8. Femeie, 41 ani, care s-a întors din Germania în data de 7 martie 2020 din Munchen, Germania, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balş.

Opt noi cazuri de coronavirus au fost diagnosticate, marţi, în Bucureşti, anunţă Grupul de Comunicare Strategică.

„Astăzi, au fost confirmate 8 cazuri noi de infectare cu COVID-19 (coronavirus), toate în Bucureşti. Dintre acestea, 3 sunt contacţi ai bărbatului de 60 de ani diagnosticat cu COVID-19 ieri, 9 martie, în Bucureşti, unul este contact al primei persoane diagnosticate cu COVID-19 în Bucureşti, iar 2 au călătorit recent în Israel, unul în Germania şi unul în Marea Britanie. Cele 20 de persoane purtătoare ale virusului COVID-19 (coronavirus) sunt internate în spitale de boli infecţioase din Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Iaşi şi Craiova.”, a anunţat Grupul de comunicare strategică.

La nivel naţional, până acum, sunt 25 de persoane confirmate pozitiv la testul coronavirus (COVID-19). Din acestea, 5 sunt declarate vindecate.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 107 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 11.505 persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Până în prezent, au fost înregistrate 19 dosare penale pentru infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Anterior, Primarul Capitalei Gabriela Firea anunţase încă 3 persoane cu test pozitiv de coronavirus în Bucureşti, acestea fiind fiul, nora şi nepotul bărbatului de 60 de ani deja diagnosticat, care a fost internat iniţial la Spitalul „Dimitrie Gerota”. Cei trei sunt internaţi la Spitalul „Victor Babeş” din Capitală.

O anchetă epidemiologică se desfăşoară la Spitalul de Urgenţă Dimitrie Gerota din Bucureşti, unde a fost internat iniţial cel de-al 17-lea caz de coronavirus din România, bărbatul de 60 de ani. Bărbatul din Bucureşti diagnosticat luni seară cu coronavirus a fost internat în 5 martie cu simptome diferite de cele ale pacienţilor infectaţi, testul fiindu-i făcut câteva zile mai târziu, când a dezvoltat o simptomatologie pulmonară foarte agresivă. El a fost transferat la Institutul „Matei Balş”.

Primul caz de coronavirus în Capitală este un bărbat de 49 de ani, care s-a întors de la Roma la sfârşitul lunii februarie şi care a fost diagnosticat în 7 martie.

Sursa stire bursa.ro