18 iunie 2024

allcryptocurrencies.news

Știri online de ultimă oră

ÎN DATA DE 6 FEBRUARIE Constantin Frăţilă a cumpărat 73.000 de acţiuni SIF Transilvania – 11.02.2020

2 min read

Tranzacţiile au fost efectuate cu încălcarea prevederilor privind abuzul de piaţă, se menţionează în raportul SIF-ului din Braşov 

Constantin Frăţilă, membru în Consiliul de Supraveghere şi acţionar important al SIF Transilvania (SIF3) a achiziţionat, în şedinţa de tranzacţionare din data de 6 februarie a acestui an, 73.000 de acţiuni SIF3, se arată într-o notificare a societăţii de investiţii financiare remisă, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Tranzacţiile au fost făcute cu încălcarea art. 19 alin. 11 din Regulamentul (UE) nr. 596/2014 privind abuzul de piaţă, se mai menţionează în comunicarea SIF-ului, care a sesizat Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) în vederea dispunerii de măsuri legale.

Conform prevederilor menţionate, personalul care exercită responsabilităţi de conducere în cadrul unui emitent nu derulează nici o tranzacţie în nume propriu sau în contul unei terţe părţi, direct sau indirect, legată de acţiunile sau titlurile de creanţă ale emitentului sau de instrumente financiare derivate sau de altă natură legate de acestea, pe durata unei perioade închise de 30 de zile calendaristice înainte de anunţarea unui raport financiar intermediar sau al unui raport financiar de sfârşit de an pe care emitentul are obligaţia să îl publice.

În data de 19 februarie, SIF Transilvania îşi va publica rezultatele financiare anuale preliminare pentru exerciţiul financiar din anul 2019, potrivit datelor publicate de societate pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti.

Achiziţiile au fost realizate la preţul de 0,446 lei/unitate, valoarea întregului pachet ridicându-se la la circa 32.560 de lei.

Constantin Frăţilă a revenit recent în funcţia de membru al Consiliului de Supraveghere al SIF Transilvania după ce a obţinut, în instanţă, anularea deciziei ASF prin care supraveghetorul pieţei noastre de capital i-a retras autorizarea din această funcţie.

Sursa stire bursa.ro