24 iunie 2024

allcryptocurrencies.news

Știri online de ultimă oră

ÎN 2020: Peste 70% dintre angajatori preconizează creşteri salariale – 04.02.2020

1 min read

În 2020, 70% dintre angajatori estimează creşteri salariale, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut când procentul acestora a fost de 68%, arată rezultatele celui mai recent raport al Hipo – Piaţa forţei de muncă în 2020.

Potrivit sursei citate, beneficiile extra-salariale oferite de companii rămân constante, ca şi în anii precedenţi, în top aflându-se tichetele de masă, abonamentul de sănătate la clinici private şi programul de lucru flexibil.

Astfel, dacă aşteptările salariale ale candidaţilor din domeniul Business pornesc de la 2.325 RON, pentru cei din IT&C şi Inginerie încep de la 2.500 RON.

Pentru candidaţii seniori, cei din domeniul IT au cele mai mari aşteptări salariale (8000 RON), în timp ce cele mai mici sunt la candidaţii din domeniul Business (5.000 RON), potrivit studiului „Cei mai doriţi angajatori în 2019” realizat de Catalyst Solutions.

În ceea ce priveşte experienţa profesională, pentru seniori alte criterii care vor conta la angajare sunt abilităţile specifice necesare pentru job-ul ales, pasiunea pentru domeniul în care activează şi compatibilitatea între aşteptările salariale şi oferta companiei.

În cazul CV-urilor juniorilor, internship-urile sau stagiile de practică, specializarea de la facultate/masterul urmat sau activităţile extracurriculare sunt elementele pe care le urmăresc angajatorii.

Sursa stire bursa.ro