18 iulie 2024

allcryptocurrencies.news

Știri online de ultimă oră

ÎN 2019: „Leader Team Broker a intermediat poliţe de 5,6 milioane euro” – 18.02.2020

4 min read

Leader Team Broker, jucător cheie pe piaţa asigurărilor din ţara noastră, specializat în managementul riscurilor şi distribuirea poliţelor de asigurări, a intermediat, în 2019, prime de 5,6 milioane de euro, în creştere cu 26% faţă de anul anterior, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

Potrivit sursei citate, strategia de dezvoltare din 2019 a condus la un avans al veniturilor companiei cu 22%, faţă de anul anterior, aproape de pragul de 1 milion de euro.

Răzvan Rusu, Fondatorul Leader Team Broker de asigurari, a declarat: „2019 a fost anul în care am pus accentul pe dezvoltarea porfoliului, pe lansarea de produse complet noi, adaptate sau în anticiparea nevoilor pieţei româneşti şi internaţionale. Revoluţia tehnologică pe care o parcurgem la nivel global, reglementările noi ce decurg din calitatea noastră de stat european sunt purtătoare de noi categorii de riscuri cărora trebuie să le venim în întâmpinare cu produse care acţionează ca o veritabilă plasă de siguranţă atât pentru companii cât şi pentru persoane fizice.”

De asemenea, în 2019, compania Leader Team, care reprezintă, în ţara noastră, produse ale societăţilor de asigurări de pe piaţa Lloyd’s, a introdus în portofoliu mai multe poliţe de asigurare corelate cu nevoile identificate în piaţa locală, produse care au reuşit să performeze la scurt timp de la lansare.

Alexandra Elena Durbacă, Director executiv Leader Team Broker, a explicat: „Poliţa de asigurare de risc cibernetic (cyber risk) şi răspundere profesionala dedicată companiilor IT&C, produs dedicat companiilor din domeniul tehnologiei, au fost extrem de apreciate de Fintech-urile româneşti cu activitate internaţională. Produsele sunt cu atât mai interesante cu cât acoperă şi amenzile GDPR ce decurg din expunerea datelor clienţilor în afara companiei, risc care, cel puţin pe piaţa locală are nevoie de management aplicat. Tot anul trecut, în cadrul evenimentului nostru de sănătate în parteneriat cu AXA Global Healthcare, am introdus în portofoliul nostru din România produsul „Foundation” şi serviciul de telemedicina, „Doctor in my Pocket”. Serviciul de „doctor virtual” este nelimitat pe produsul nostru de asigurare şi se adresează persoanelor care au o problemă medicală şi doresc să vorbească cu un doctor, indiferent de locaţie, oră sau zi. Prin acest produs, am venit către piaţa serviciilor medicale cu un produs inovator, complementar serviciilor medicale şi produselor de asigurare de sănătate clasice.”

În 2020, reprezentanţii companiei spun că Leader Team Broker se va concentra pe consolidarea portofoliului şi pe creşterea nivelului de informare a publicului cu privire la necesitatea şi utilitatea asigurărilor dar şi la personalizarea produselor de asigurare. Totodată, auditul programului de asigurare din companii şi auditul beneficiilor pentru angajaţi va fi o prioritate pentru Leader Team. Compania a lansat în 2019 primul audit al beneficiilor pentru angajaţi care poate ridica rata de retenţie a acestora în companii cu 20-25% şi poate salva pentru companie până la 40% din bugetul investit în pachetul salarial. Auditul are o abordare completă şi complexă întrucât în acest proiect sunt implicati avocaţi, specialişti în domeniul HR, specialişti GDPR şi pe domeniul fiscal.

„Primul pas pe care îl facem la începutul unei relaţii cu clienţii este un audit al riscurilor şi nevoilor de asigurare, un soi de tablou de bord, pe baza căruia oferim o soluţie personalizată a programului de asigurări. Un astfel de audit înseamnă de fapt o eficientizare a investiţiei în asigurări. O analiză internă pe care am efectuat-o a arătat că un client poate face o economie de până la 40% din preţul poliţei dacă alege să facă un audit înainte de a încheia orice poliţă. Peste 90% dintre clienţi nu fac aşa ceva în România”, a precizat Alexandra Elena Durbaca, Director executiv Leader Team Broker.

În această situaţie, Răzvan Rusu oferă clienţilor români, persoane fizice sau juridice, trei sfaturi esenţiale pentru a transforma poliţa de asigurare într-un instrument eficient de gestionare a riscurilor: „Nu alegeti o poliţă doar din perspectiva preţului. Luati in calcul şi următoarele elemente esenţiale: acoperirile poliţei versus nevoile dvs şi bonitatea, respectiv, specializarea societăţilor cu care colaboraţi. Alegeţi o companie de brokeraj care vă poate sprijini şi pe partea de daune pe toate produsele de asigurare pe care le deţineţi (inclusiv asigurări de răspundere, cyber risk ori sănătate). Dublaţi expertiza specialistului din compania dvs cu un audit al programului de asigurări oferit de o companie specializată.”, a anunţat fondatorul Leader Team Broker.

Sursa stire bursa.ro