Iata tot ce trebuie sa stii despre fiscalizare casa de marcat – pret, proces si cum te ajuta!

Daca ai de gand sa infiintezi sau sa administrezi o unitate/intreprindere comerciala, atunci probabil deja stii ca trebui sa urmezi procesul cunoscut si ca fiscalizare casa de marcat. Pret, motiv si proces – acestea sunt primele trei lucruri pe care trebuie sa le stii.

Mai apoi, trebuie sa intelegi si cum te ajuta aceasta fiscalizare – mai ales din moment ce ea este obligatorie. Pentru tinerii antreprenori, intregul proces poate fi destul de dificil, mai ales daca acestia nu au cochetat cu probleme de natura fiscala pana acum. Din fericire, acest articol le va sta atat lor, cat si tie, mereu la dispozitie!

Care este pretul aferent procesului de fiscalizare casa de marcat?

In mare, acest proces presupune depunerea documentelor necesare la Directia Generala a Finantelor Publice a judetului (sau municipiului) tau. Evident, greselile sunt rar acceptate, mai ales de functionarii romani. Tocmai de aceea, exista firme care pot realiza acest proces in numele intreprinderii tale.

Totusi, daca alegi sa depui aceste documente de unul singur, te poti confrunta cu un singur cost pentru fiscalizare casa de marcat, pret practicat de ANAF sau de DGFP, cost aferent administrarii dosarului tau.

In cazul in care alegi sa colaborezi cu o firma specializata, acest serviciu vine cu un cost destul de mic, de una-doua sute de lei, in cel mai bun caz. Totodata, mai exista si optiunea unui contract service. Acesta din urma este obligatoriu pentru operatorii comerciali, iar firmele din domeniul fiscal includ, de obicei, costurile aferente fiscalizarii intr-un asemenea contract.

Care este procesul pentru realizarea fiscalizarii casei de marcat?

Pentru fiscalizare, trebuie urmati, in mare, trei pasi – anume depunerea dosarului de fiscalizare, programarea casei de marcat (ce implica si instruirea personalului) si obtinerea avizelor de la administratia financiara aferenta afacerii tale.

Evident, cel mai important pas il reprezinta programarea casei si instruirea personalului. Firma care se ocupa de fiscalizarea casei poate introduce articole in casa de marcat si poate arata si angajatilor cum sa faca acest lucru.

Daca ai un contract service, pe langa fiscalizare casa de marcat – pret si proces – poti beneficia de serviciile mentionate gratuit (fara costuri suplimentare).

Cum te ajuta procesul de fiscalizare?

Desigur, aici se ia in considerare eficientizarea acestui proces, din moment ce fiscalizarea este oricum obligatorie – nu poti da startul operatiunilor intreprinderii tale economice fara o casa de marcat fiscalizata corespunzator.

Indiferent daca alegi sa faci fiscalizarea de unul singur sau nu, tot vei avea nevoie de o firma specializata in domeniul fiscal pentru a beneficia de instruire (si aceasta este, intr-o oarecare masura, obligatorie).

Asadar, procesul de fiscalizare aduce cu sine necesitatea unui contract service cu o firma fiscala – iar acest lucru, pe termen lung, va fi mai mult decat benefic afacerii tale.

Fiscalizare casa de marcat – pret si calitate

Daca esti in cautarea unor servicii de calitate, la un pret mai mult decat avantajos, contacteaza-i astazi pe expertii Cria Soft. Acestia iti pun la dispozitie o gama completa de servicii necesare dupa achizitionarea unei case de marcat – de la fiscalizare la predare memorie fiscala, mentenanta si conectare la serverele ANAF.