18 iunie 2024

allcryptocurrencies.news

Știri online de ultimă oră

Iata cum poti trata foliculita

2 min read


 

Foliculita este o afectiune comuna a pielii, cunoscuta si sub numele de inflamatie a foliculilor de par. Pentru cei care se confrunta cu aceasta, foliculita poate fi atat iritanta, cat si o provocare atunci cand vine vorba de tratament. Afectiunea implica o infectie si o iritare a foliculilor de par. De multe ori, este cauzata de o bacterie sau o ciuperca ce a reusit sa patrunda in foliculul pilos, provocand o infectie.

De regula, foliculita dispare intr-un scurt timp, cel mult in cateva zile. Cu toate acestea, unii pacienti cu alergii sau cu sensibilitate extrema pot necesita mai mult timp pentru vindecare sau pot avea nevoie chiar de antibiotic pentru a scapa de foliculita. Desi afectiunea nu se va raspandi de la o persoana la alta, se poate extinde pe piele. Foliculita poate aparea in orice loc in care creste parul, inclusiv la axile, barbie, picioare sau brate.

Din fericire, exista o multime de optiuni de tratament pentru foliculita, care ajuta atat la atenuarea simptomelor, cat si la eliminarea cauzei principale.

Iata care sunt cele mai eficiente moduri de a trata foliculita:

Tratamentul de epilare definitiva cu laser Brasov

Daca ai foliculii pilosi inflamati, poate doresti sa iei in considerare indepartarea parului cu laser. In afara de faptul ca iti indeparteaza parul nedorit, tratamentul de epilare definitiva cu laser vine cu o sumedenie de beneficii pentru sanatatea pielii. Mai ales daca suferi de afectiuni precum foliculita sau keratoza piliara.

Motivul pentru care acest tratament este eficient in tratarea foliculitei este acela ca laserul iti distruge foliculii de par. Practic, laserul emite o energie luminoasa catre foliculii pilosi, prin intermediul careia inchide foliculii si previne cresterea viitoare a parului. Este un mod prin care rezolvi doua dintre problemele tale. Daca nu mai exista foliculi, nu mai exista loc pentru acumularea bacteriilor si nici nu mai ai parte de cresterea nedorita a parului.

 

Cremele cu antibiotice

Daca foliculita cu care te confrunti este cauzata de o bacterie, aplicarea unei creme cu antibiotice ar putea sa te ajute. Acelasi beneficiu pe care il ofera pentru o taietura ar trebui sa existe si in cazul unei infectii bacteriene la nivelul foliculilor pilosi. Crema insa trebuie aplicata doar pe zona afectata si cu moderatie. O cantitate prea mare de solutie ar putea deteriora si bacteriile utile pentru piele.

 

Aloe vera

Folosita de mii de ani ca solutie naturala pentru vindecarea diferitelor afectiuni dermatologice, aloe vera aplicata local pe un folicul pilos iritat poate ajuta la combaterea mai multor tipuri de bacterii.

 

Apa oxigenata

Apa oxigenata este deseori recomandata a fi aplicata pe rani pentru a le dezinfecta. Ei bine, aceasta solutie functioneaza la fel de bine pentru foliculita. Amestecul chimic va ucide imediat bacteriile si ciupercile, lasand pielea sanatoasa. Pentru o eficienta cat mai mare, repeta aplicarea de apa oxigenata de cateva ori.