15 iulie 2024

allcryptocurrencies.news

Știri online de ultimă oră

Fundaţia Dan Voiculescu demarează un proiect pentru obţinerea unei soluţii împotriva COVID-19 – 09.04.2020

2 min read

Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României demarează un proiect pentru obţinerea unei SOLUŢII TERAPEUTICE RAPIDE împotriva COVID-19, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

Astfel, fundaţia iniţiază, prin Senatul Ştiinţific, un nou demers în campania împotriva noului coronavirus. Printr-un parteneriat cu reputaţi specialişti, susţine obţinerea rapidă a unui remediu imunologic activ, bazat pe imunoglobulina Y specifică anti Covid 19.

„Acest produs ar putea să asigure tratarea persoanelor infectate şi imunizarea în masă a populaţiei, cu efecte pozitive majore asupra sănătăţii fizice şi psihologice a populaţiei. Serul cu anticorpi specifici ar putea constitui o soluţie terapeutică atât pentru persoanele contaminate, având impact pozitiv în diminuarea simptomelor grave, cât şi pentru imunizarea populaţiei sănătoase. Dacă studiile se vor finaliza cu succes, soluţia imunologică cu caracter terapeutic şi preventiv, va fi utilă atât în perioada în care se va definitiva apariţia unui vaccin adecvat, dar şi ulterior acestei perioade, ca alternativă de protecţie pentru persoanele care au o patologie ce reprezintă contraindicaţie absolută pentru vaccinare.”, arată comunicatul.

În acest sens, Senatul Ştiinţific al Fundaţiei Dan Voiculescu realizează un parteneriat cu o echipă de medici români, cu experienţă în imunologie şi studii de cercetare pe imunoglobuline.

Proiectul face parte din campania Fundaţiei Dan Voiculescu de implicare în efortul naţional de combatere a pandemiei de Coronavirus, concretizată recent şi cu susţinerea achiziţiei unor unităţi exterioare de triaj al pacienţilor critici, pentru Secţia ATI a Institutului Clinic Fundeni.

Sursa stire bursa.ro