24 iunie 2024

allcryptocurrencies.news

Știri online de ultimă oră

Firma ta are nevoie de balize? Iata la ce sa fii atent inainte de a le cumpara!

2 min read

balize rutiere

Orice echipa de lucru care activeaza in mediul urban are nevoie de o colectie de semnalizatoare, indicatoare, conuri si balize rutiere. De altfel, acestea sunt produsele care asigura acestor echipe siguranta la nivelul carosabilului.

Tocmai de aceea, ca si administrator al unei firme de constructii sau ce realizeaza lucrari la nivelul carosabilului, trebuie sa te asiguri ca echipa ta are la indemna doar echipamente de calitate. In acelasi timp, acestea trebuie sa fie si o investitie – nu numai o cheltuiala. Asadar, pretul avantajos este si el un plus.

Totusi, calitatea este de departe cea mai importanta. Acestea fiind spuse, iata la ce ar trebui sa fii atent inainte de a cumpara balize – acestea fiind cele mai folosite tipuri de echipamente de catre echipele de muncitori.

Este important ca baliza sa fie flexibila

Indiferent de tipul de firma pe care il administrezi – publica sau privata – ultimul lucru pe care vrei sa il auzi este ca balizele folosite de echipa ta au provocat daune autovehiculelor. Tine minte ca acest lucru se poate intampla si din neatentia soferilor, dar exista situatii cand amplasarea unor balize lasa de dorit, caz in care tu vei fi cel tras la raspundere.

Tocmai de aceea, balizele pe care le achizitionezi trebuie sa fie cat de cat flexibile, astfel incat sa nu provoace daune in urma coliziunilor. Chiar daca baliza prezinta insertie metalica, pentru un plus de rigiditate, acest lucru nu inseamna ca flexibilitatea trebuie sa lipseasca.

Greutatea trebuie sa fie relativ mica

Echipa ta de specialisti nu trebuie sa piarda 1-2 ore pentru amplasarea balizelor. Este indicat ca acestea sa fie usor de manevrat, incat sa nu fie o povara nici pentru angajatii tai, nici pentru vehiculul care le va transporta.

In cazul balizelor cu suport incorporat, acesta din urma nu trebuie sa fie greu pentru a asigura rezistenta balizei. In schimb, ar trebui sa prezinte sisteme de prindere – ori cu adezivi, ori prin intermediul unor dibluri. Apoi, cele fara suport ar trebui sa fie, de fel, usoare.

Folie reflectorizanta de cea mai inalta calitate

Daca ai posibilitatea, calitatea acestei folii ar trebui verificata pentru fiecare baliza in parte. Foliile de calitate slaba, care nu ofera un nivel de vizibilitate optim, pot fi cauzele unor accidente destul de seriose. Evident, tu esti cel care va fi tras la raspundere in acest caz.

Apoi, folia reflectorizanta ar trebui sa fie prezenta pe ambele fete ale unei balize pentru a garanta vizibilitate si siguranta pentru ambele sensuri de drum.

Cauti balize de calitate la un pret avantajos?

Daca raspunsul este da, acceseaza acum site-ul Vesta-magazinonline.ro. Acesta are la dispozitie, special pentru echipele de muncitori de la nivelul carosabilului, tot felul de echipamente de protectie si produse cu rol de semnalizare – de la produse concepute special pentru semnalizare lucrari, la produse pentru dirijare trafic, accesorii auto si nu numai.

Nu conteaza daca esti muncitor sau sofer, vei gasi lucruri care iti vor fi de folos – truse prim ajutor, placute ADR, autocolante si asa mai departe.