EMMANUEL MACRON: „Rusia va continua să încerce să destabilizeze democraţiile occidentale” – 15.02.2020

Preşedintele francez Emmanuel Macron a estimat sâmbătă că Rusia „va continua să încerce să destabilizeze” democraţiile occidentale prin manipularea reţelelor de socializare sau a operaţiunilor din spaţiul cibernetic, scrie AFP.

„Cred că Rusia va continua să încerce să destabilizeze, fie prin actori privaţi, fie direct prin servicii, fie prin reprezentanţi”, a afirmat el în timpul unei conferinţe despre securitate, la Munchen, numind-o „actor extrem de agresiv” în acest domeniu.

În cadrul aceleiaşi conferinţe, preşedintele francez s-a arătat „îngrijorat” în faţa lipsei de reacţie a Germaniei faţă de Europa şi proiectele sale de reformă în UE.

„Nu am frustrări, sunt îngrijorat”, a spus el la Conferinţa pe securitate de la Munchen, solicitând „răspunsuri clare” ale Franţei şi Germaniei şi partenerilor lor despre provocările europene în faţa declinului american şi a dezvoltării Chinei.

„Cheia în următorii ani este de a ajunge cât mai repede la elementele de suveranitate la nivel european”, precum apărarea, a spus Macron, subliniind o mare dezordine mondială cu privire la acest domeniu

Sursa stire bursa.ro