24 iunie 2024

allcryptocurrencies.news

Știri online de ultimă oră

DUPĂ CE OCDE A CORECTAT MODUL DE CALCUL Spania, de pe locul 8 pe 17, la efectuarea testului de Covid-19 – 29.04.2020

1 min read

Clasamentul prezintă situaţia numărului de teste la mia de locuitori 

Spania a coborât de pe locul al optulea pe la poziţia a 17-a, la efectuarea testului Covid-19, sub media statelor OCDE, în clasamentul care prezintă situaţia numărului de teste efectuate la mia de locuitori. Picajul a venit în urma unei corecţii făcute de OCDE, pe care organizaţia o justifică prin „întrebări metodologice”. Conform noii metode de calcul, Spania se află sub Italia, scrie publicaţia elmundo.

În ciuda declaraţiei OCDE, prim-ministrul, Pedro Sanchez, reafirmă în datele de ieri şi insistă că Spania este una dintre cele 10 ţări cu cel mai mare număr de teste. În noul document, rata spaniolă merge de la 28,6 la 22,3 teste la 1000 de locuitori, sub media ţărilor OCDE, de 23,1, şi sub cifrele din alte ţări precum Islanda (135) şi Luxemburg (64,6), care conduc lista, sau Italia (29,7) şi Germania (25,1).

În noua notă, OCDE regreta „confuzia creată într-o problemă sensibilă printr-o dezbatere pe teme metodologice”, în timp ce actualizează raportul anterior cu cele mai recente date disponibile pentru cele 36 de state ale organizaţiei, toate extrase din aceeaşi sursă: proiectul Our World in Data (OWID) de la Universitatea Oxford.

Sursa stire bursa.ro