15 iulie 2024

allcryptocurrencies.news

Știri online de ultimă oră

Diferitele categorii de lapte praf

2 min read

Daca esti pierdut si nu stii ce sa alegi din diferitele categorii de lapte praf care exista in supermarketuri si in magazinele online, mai jos vei gasi o clasificare a acestora, urmate de informatii utile.

Lapte praf varsta 1:

Laptele praf, vandut sub forma de pulbere sau lichid, este destinat sa acopere cu precizie nevoile nutritionale ale copiilor de la nastere pana la inceputul diversificarii – in general in jur de 6 luni, niciodata inainte de 4 luni. Astfel, acesta asigura cresterea deplina a sugarului pana cand copilul descopera bucuriile alimentelor solide.

Aceste lapte praf are o compozitie care seamana cel mai mult cu laptele matern, dar nu poate contine anticorpii valorosi prezenti in laptele matern.

Cele mai multe tipuri lapte praf sunt sub forma de pulbere. Exista intr-adevar putine referinte pentru laptele praf pentru sugari sub forma lichida. Pe de alta parte, exista o mare varietate de lapte praf de varsta 1, care au suferit modificari pentru a atenua anumite tulburari ale bebelusului: lapte anti-reflux, lapte anti-regurgitare sau pentru a lupta impotriva constipatiei sau colicilor.

Lapte de continuare sau lapte de varsta a 2-a:

Destinat perioadei de tranzitie la o dieta diversificata (piure de legume, terci etc.), laptele praf de continuare, numit si „lapte de varsta a 2-a”, este potrivit pentru bebelusi imediat ce au o masa completa fara lapte, pana la 1 an. Astfel, se introduce laptele de varsta a 2-a in general in jur de 6 luni, dar niciodata inainte de 4-5 luni. Echilibrat in lipide, este, de asemenea, bogat in acizi grasi esentiali, acizi linoleici si fier si ofera, de asemenea, calciu, fosfor si vitamine in cantitatea potrivita in functie de nevoile bebelusului in perioadele de diversificare a dietei.

Dar fii atent, deoarece laptele praf de continuare este prea des abandonat prea repede. Ai grija sa oferi acest tip de lapte copilului tau pana cand acesta sufla prima lumanare. Laptele ramane o sursa foarte valoroasa de energie, calciu, fier, vitamine si minerale pentru micutul tau.

Lapte de crestere:

Laptele praf de crestere este laptele oferit copiilor intre 9 si 12 luni pana la varsta de 3 ani.

Bogat in fier, vitaminele A, B9, C, D si E si acizi grasi esentiali, laptele de crestere contine putine proteine ​​continute in cantitati suficiente in alimente solide si diversificate pentru copii. Acest lapte este adesea usor aromat cu vanilie pentru a masca gustul fierului, ale carui cantitati sunt ridicate pentru a satisface nevoile nutritionale ale copilului mic.

De obicei, abandonat prea repede, medicul pediatru iti va recomanda cu siguranta sa continui sa oferi lapte praf de crestere copilului tau pana la 3 ani pentru a intarzia cat mai mult introducerea laptelui clasic de vaca numai in jurul acestei varste.

Sursa foto: pexels.com