18 iunie 2024

allcryptocurrencies.news

Știri online de ultimă oră

De la dinți lipsă la un zâmbet perfect – povestea implantului dentar

5 min read

Implantul dentar, o soluție modernă și eficientă în domeniul stomatologiei, a revoluționat modul în care pacienții cu dinți lipsă își pot redobândi zâmbetul perfect. În acest articol, vom explora istoria implantului dentar, tipurile de implanturi disponibile, avantajele și dezavantajele acestora, precum și procesul și costurile implicate.

I. Istoria implantului dentar

Implanturile dentare au o istorie îndelungată și fascinantă, care se întinde pe mai multe secole. Prima dovadă a utilizării implanturilor dentare datează din anul 600 î.Hr., când vechii mayași au folosit scoici pentru a înlocui dinții lipsă. În secolele următoare, diverse culturi au experimentat cu materiale precum oase, pietre și metale pentru a înlocui dinții pierduți.

În secolul al XX-lea, cercetările și inovațiile în domeniul biomaterialelor și al implantologiei au dus la dezvoltarea implanturilor dentare moderne. În 1952, chirurgul suedez Per-Ingvar Brånemark a descoperit, în mod accidental, fenomenul de osteointegrare, care reprezintă fuziunea dintre osul pacientului și materialul implantului. Acesta a reprezentat un moment crucial în istoria implantologiei dentare, permițând dezvoltarea și răspândirea implanturilor dentare în titan, care sunt folosite pe scară largă astăzi.

II. Tipuri de implanturi dentare

Există două tipuri principale de implanturi dentare, în funcție de modul în care acestea se conectează cu osul maxilar:

 1. Implanturi endoosoase: Acestea sunt implanturile dentare cele mai comune și sunt fixate direct în osul maxilar, având forma unui șurub. Materialele utilizate pentru aceste implanturi includ titanul și zirconiul. Implanturile endoosoase se pot folosi pentru a înlocui un singur dinte, mai mulți dinți sau chiar toți dinții.
 2. Implanturi subperiostale: Aceste implanturi dentare sunt plasate pe suprafața osului maxilar, sub gingie, și sunt susținute de o structură metalică. Acestea sunt mai puțin frecvente decât implanturile endoosoase și sunt recomandate în special pacienților cu os maxilar subțire sau atrofiat.

III. Avantajele implanturilor dentare

Implanturile dentare oferă mai multe beneficii în comparație cu alte soluții pentru înlocuirea dinților, precum punțile dentare sau protezele:

 1. Estetică: Implanturile dentare imită aspectul și funcționarea dinților naturali, oferind un zâmbet frumos și natural.
 2. Confort sporit în timpul vorbirii și al mâncatului, deoarece implanturile dentare se simt și se comportă ca dinții naturali.
 1. Durabilitate: Implanturile dentare sunt realizate din materiale rezistente, precum titanul, și pot dura o viață întreagă, dacă sunt întreținute corespunzător.
 2. Păstrarea structurii osoase: Implanturile dentare previn resorbția osoasă și stimulează creșterea țesutului osos, prevenind astfel pierderea dinților adiacenți și deformarea feței.
 3. Funcționare optimă: Implanturile dentare permit o masticare eficientă și contribuie la o alimentație corectă, având un impact pozitiv asupra sănătății generale a pacientului.

IV. Procesul de inserare a implanturilor dentare

Procesul de inserare a implanturilor dentare implică mai multe etape:

 1. Consultația inițială: Medicul stomatolog evaluează starea de sănătate orală a pacientului și determină dacă acesta este un candidat potrivit pentru implanturi dentare.
 2. Planificarea tratamentului: Medicul stomatolog stabilește un plan de tratament personalizat, care poate include extracții dentare, grefe osoase sau alte proceduri pregătitoare.
 3. Inserarea implantului: Sub anestezie locală, medicul stomatolog inseră implantul în osul maxilar și închide gingia cu câteva suturi.
 4. Perioada de vindecare: După aproximativ 3-6 luni, în care are loc procesul de osteointegrare, implantul se va fi unit cu osul maxilar.
 5. Abutmentul și coroana: După vindecarea completă, medicul stomatolog atașează un abutment la implant, care va servi drept suport pentru coroana dentară. În final, coroana dentară, realizată în laborator în funcție de dimensiunile și culorile dinților adiacenți, este fixată pe abutment, oferind un aspect natural și funcțional.

Alegerea unui stomatolog bun pentru implantul dentar poate fi o sarcină dificilă, având în vedere că este vorba despre sănătatea danturii și a corpului în general. În acest articol, vom oferi câteva sfaturi pentru a vă ajuta să găsiți un stomatolog bun pentru implantul dentar, și vom recomanda Cris Smile Studio, o clinică stomatologică de încredere, pentru serviciile sale de implant dentar.

 1. Cautați recomandări de la prieteni sau cunoscuți

Un prim pas pentru a găsi un stomatolog bun pentru implantul dentar este să cereți recomandări de la prieteni sau cunoscuți care au avut experiență cu această procedură. Întrebați despre calitatea serviciilor, experiența medicului și satisfacția generală cu procedura.

 1. Verificați calificările medicului stomatolog

Asigurați-vă că medicul stomatolog are calificările necesare pentru a efectua implantul dentar și este membru al unui organism profesional recunoscut. De asemenea, verificați experiența acestuia în efectuarea implanturilor dentare.

 1. Cercetați echipamentele și tehnologiile utilizate

Asigurați-vă că clinica stomatologică utilizează cele mai bune echipamente și tehnologii pentru a vă oferi cele mai bune rezultate posibile. Întrebați despre tehnologia utilizată pentru scanarea dentară, instrumentele chirurgicale și materialele utilizate pentru implant.

 1. Verificați feedback-ul pacienților anteriori

Verificați feedback-ul online de la pacienții anteriori pentru a afla mai multe despre experiențele lor la clinica stomatologică. Verificați rating-ul, comentariile și experiențele anteriorilor pacienți pentru a vă face o idee despre calitatea serviciilor.

Recomandarea noastră: Cris Smile Studio cabinet stomatologic sector 5

Cris Smile Studio este o clinică stomatologică modernă și profesională, specializată în implanturile dentare. Cu o echipă de medici stomatologi profesioniști și empatici, Cris Smile Studio oferă servicii complete de implant dentar, utilizând cele mai bune tehnologii și echipamente de ultimă generație. În plus, clinica este cunoscută pentru abordarea personalizată a fiecărui pacient și pentru serviciile sale de calitate superioară.

În concluzie, alegerea unui stomatolog bun pentru implantul dentar poate fi o sarcină dificilă, dar urmând aceste sfaturi, puteți găsi un medic stomatolog profesionist și de încredere. Dacă sunteți în căutarea unei clinici stomatologice de încredere pentru implantul dentar, Cris Smile Studio este recomandarea noastră. Puteți contacta cabinetul la numărul de telefon 0723 918 404 sau prin email la adresa rahova@cris-smile.ro pentru a obține mai multe informații și pentru a stabili