24 iunie 2024

allcryptocurrencies.news

Știri online de ultimă oră

DE GUINDOS, BCE: „Uniunea bancară, de importanţă crucială pentru zona euro” – 04.02.2020

1 min read

Vicepreşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Luis de Guindos, consideră că „finalizarea uniunii bancare este esenţială” pentru evoluţia zonei euro, conform Reuters.

Acesta a făcut declaraţia în cadrul unei conferinţe desfăşurate la Atena, unde guvernatorul băncii centrale elene, Yannis Stournaras, a avertizat, de asemenea, că blocul care împarte moneda unică are nevoie de o uniune bancară ca să se protejeze de o nouă criză, în viitor.

Luis de Guindos a mai spus că inflaţia din uniunea monetară se va menţine la nivelurile actuale reduse, în următoarele şase luni. În opinia sa, încep să se vadă „unele semne de stabilizare la nivel global”, chiar dacă există „multe incertitudini pivind efectele răspândirii coronavirus din China”.

Amintim că, luna trecută, Banca Centrală Europeană a decis să menţină dobânda cheie neschimbată, la zero, respectiv dobânda pentru facilitatea de creditare şi de depozit la 0,25%, respectiv -0,50%.

După prima reuniune de politică monetară din acest an, consiliul guvernatorilor BCE a estimat că ratele dobânzilor vor fi menţinute la nivelurile actuale sau la niveluri inferioare până când banca va observa o convergenţă robustă a perspectivelor inflaţiei către un nivel inferior, dar suficient de apropiat de ţinta de 2%.

Sursa stire bursa.ro