24 iunie 2024

allcryptocurrencies.news

Știri online de ultimă oră

De ce va câștiga Barcelona titlul în acest sezon de la Liga. Care sunt explicațiile de care ar trebui să ții cont

3 min read

FC Barcelona se află în acest moment pe primul loc în La Liga, prestigiosul campionat al Spaniei. Este o poziție în care puțini oameni se așteptau să o vadă pentru că echipa din Catalonia trece printr-o perioadă de tranziție, cu un antrenor legendă a clubului, dar aflat la început de carieră și un lot aflat într-o permanentă schimbare.

Cu toate acestea, Barca pare să aibă un joc excelent, este capabilă să o învingă pe Real Madrid în meciuri directe dar și să creeze acțiuni ofensive amețitoare pentru defensivele adverse, ca în vremurile bune cu Ronaldinho sau Messi.

Pentru un club ca Barcelona, să îți revii după problemele financiare imense din ultimii ani și mai ales după plecarea celui mai mare jucător din istorie, Lionel Messi, poate să dureze foarte mult sau chiar să fie aproape imposibil. Situația era una cu adevărat deosebită. Atunci când a fost numit Xavi ca antrenor principal, misiunea sa nu a fost să câștige titlul imediat, ci să construiască o echipă. În timp, pe parcursul a mai multor sezoane.

Se pare însă că echipa din Catalonia este înaintea programului și a reușit să ajungă mult mai repede decât s-ar fi gândit oricine pe primul loc în campionat. Cum a fost posibil? Cei care pariază online pe Sportingbet.ro cu siguranță vor să afle cum s-a ajuns aici și dacă Barca este capabil să cucerească titlul. Răspunsul la această a doua întrebare este da și iată argumentele.

De ce Barcelona poate să fie din nou campioana Spaniei în ciuda tuturor obstacolelor

  1. Xavi

Antrenorul este o componentă extrem de importantă pentru orice echipă, dar mai ales la FC Barcelona, acolo unde ADN-ul stilului de joc adus de marele Johan Cruyff a dăinuit peste clubul pe parcursul deceniilor. Tiki-taka se află în sângele catalan și era important ca pe bancă să vină cineva care să înțeleagă asta. Cine mai bine decât Xavi, unul dintre jucătorii de bază în echipa lui Pep Guardiola? Xavi a mai antrenat până acum în Arabia Saudită, dar are cunoștințe vaste despre fotbal și este unul dintre cei mai pasionați antrenori din lume. Xavi știe tot ce mișcă și este deja considerat de mulți un geniu tactic chiar dacă nu antrenează de atât de mult timp.

  1. Tinerele talente

Barcelona mereu s-a bazat pe fotbaliștii tineri, crescuți de club în celebra academie La Masia. Până la urmă de aici au venit nume cu adevărat strălucitoare pe parcursul anilor precum Puyol, Pique, Xavi, Iniesta, Busquets, Jordi Alba sau Lionel Messi. Nu încape îndoială că potențialul de acolo este uriaș. Iar în acest sezon o nouă generație a ieșit la iveală. Este vorba de trei tinere talente care au potențialul de a deveni jucători de clasă mondială. Ansu Fati, Gavi și Pedri sunt scheletul pe care Xavi își construiește echipa și asta se simte. 

Așadar, iată de ce FC Barcelona poate să câștige în acest sezon titlul în La Liga.

sursa foto: unsplash.com