15 iulie 2024

allcryptocurrencies.news

Știri online de ultimă oră

Cum iti transformi casa intr-un smart house ?

2 min read

Conceptul de smart home  este din ce in ce mai bine conturat in societatea moderna. Acesta defineste o casa care poate sa faca o multime de lucruri singura, fara a implica munca si investitii de timp din partea proprietarului si de asemenea, are capacitatea de a se a autosecuriza.

Daca vrei sa iti transformi casa intr-una inteligenta, trebuie sa stii, in primul rand, care sunt avantajele pe care ti le poate oferi:

  • iti poate oferi mai mult timp, eliminand o parte dintre activitatile pe care le faci in mod uzual. Aspiratorul smart, robotul de bucatarie sau masina de spalat dotata cu elemente smart pot sa economiseasca ore intregi.
  • Te poate ajuta sa economisesti bani, eficientizand foarte mult consumul de energie electrica si termica;
  • Iti creste doza de confort.

Ce tehnologii trebuie sa folosesti pentru a-ti transforma casa intr-una smart?

Exista o multime de tehnologii pe piata, care mai de care mai interesante. De departe, cele mai atractive sunt sistemele complexe, precum Amazon Alexa si Google Assistant, care pot controla toate elementele din locuinta. Acestea pot controla televizorul, frigiderul, masina de spalat, sistemul de climatizare, luminile, etc. Pentru a face asta insa, trebuie sa achizitionezi dispozitive compatibile, iar elementele care pot fi foarte usor automatizate sunt urmatoarele:

  • Elementele pentru siguranta locuintei. Poti achizitiona o Yala inteligenta , un sistem de supraveghere video care poate fi controlat de la mare distanta sau numeroase sisteme cu senzori care detecteaza fumul, inundatiile si eventualele intrari prin efractie.
  • Luminile din locuinta. Toate luminile pot fi controlate cu usurinta din telefon, chiar si de la mare distanta. Acest lucru inseamna ca se poate genera economie si se poate da mereu impresia ca este cineva acasa.
  • Electrocasnicele. Exista numeroase electrocasnice care pot fi automatizate, incepand cu aparatul de aer conditionat si continuand cu boilerul, cuotprul cu microunde, sistemul audio, etc. Aspiratoarele smart sunt din ce in ce mai populare si de asemenea, produsele precum espressoarele de cafea sau masinile de facut paine, care elimina ore intregi de munca.

O casa smart reuseste sa duca la economii si sa creasca nivelul de siguranta din casa. Pe langa asta, este confortabil sa poti controla fiecare element din casa prin intermediul unui telefon mobil.

Este adevarat ca exista si parti nu tocmai pozitive, cum ar fi faptul ca persoanelor in varsta le va fi greu sa se descurce cu o astfel de tehnologie sau faptul ca retelele WIFI sunt vulnerabile la potentiale atacuri. Totusi, o casa smart este, de cele mai multe ori, o idee excelenta.