17 iunie 2024

allcryptocurrencies.news

Știri online de ultimă oră

China dezminte orice implicare în piratarea masivă de date la Equifax în Statele Unite – 11.02.2020

2 min read

Beijingul a negat marţi că s-a „livrat vreodată” spionajului cibernetic, în urma inculpării în Statele Unite a patru militari chinezi acuzaţi de faptul că sunt implicaţi într-una dintre cele mai mari piratări de date din istorie, relatează AFP.

Acest furt, în 2017, a datelor personale de la agenţia de credit americană Equifax s-a soldat cu peste 145 de milioane de victime în Statele Unite – aproape jumătate din populaţia americană -, a denunţat luni secretarul american al Justiţiei Bill Barr.

Rolul Equifax este să colecteze date personale ale consumatorilor care solicită un credit, în vederea evaluării riscului nesolvabilităţii.

După doi ani de anchetă, Wu Zhiyong, Wang Qian, Xu Ke şi Liu Lei au fost inculpaţi săptămâna trecută la Atlanta cu privire la o asociere de răufăcători în vederea comiterii unei fraude informatice, spionaj economic şi o fraudă în domeniul telecomunicaţiilor.

Presupuşi membri ai unei unităţi de cercetare a armatei chineze, ei se află în China şi nuu pot fi arestaţi.

Ei sunt acuzaţi de faptul că au exploatat o falie într-un program informatic folosit de Equifax pe site-ul de soluţionarea litigiilor. Odată intraţii în sistemul informatic al agenţiei, ei sunt suspectaţi că au obţinut numele, datele de naştere şi numerele de securitate socială a 147 de milioane de persoane.

„Acest furt nu a cauzat doar importante pagube financiare Equifax, dar a (…) impus costuri şi o povară substanţială tuturor celor care au fost nevoiţi să ia măsuri pentru a se dota împotriva uzurpării identităţii lor”, a subliniat secretarul Justiţiei.

China a respins în mod ferm, marţi, acest acuzaţii, prezentându-se drept un „apărător înflăcărat al securităţii cibernetice”.

Sursa stire bursa.ro