Cel mai bun din CES 2023: Urmărirea nutriției și un mixer foarte inteligent

De la un cuptor cu inteligență artificială care promite să vă avertizeze când mâncarea este pe cale să ardă până la un bol de amestecare conceput pentru a elimina bătălia de a urmări caloriile, tehnologia alimentară a fost o temă cheie la spectacolul de tehnologie CES din acest an din Las Vegas.

Brad Jashinsky, analist director la firma de cercetare Gartner, a spus că marile companii folosesc adesea CES pentru a face anunțuri care să caute atenția despre produse care în prezent sunt la îndemâna majorității consumatorilor, dar care pot deveni mai răspândite și mai accesibile în următorii ani.

Cuptorul AI la comandă de la Samsung vine cu o cameră în interior care spune că vă poate avertiza când mâncarea este pe cale să se ardă. Este disponibil în Europa, dar nu încă în America de Nord, unde prețul nu a fost anunțat.

De asemenea, a fost expusă și tehnologie care vizează industria alimentară. Yo-Kai Express, creatorul unui restaurant autonom care poate face rapid ramen 24-7, a oferit o versiune redusă pentru micii retaileri și spații de lucru în comun. Mai multe startup-uri au arătat tehnologie care ar putea ajuta restaurantele și altele să reducă risipa alimentară și să îmbunătățească lanțurile de aprovizionare, despre care Jashinsky a spus că ar putea avea un impact uriaș asupra rezultatelor lor financiare.

Pentru cei care doresc să devină bucătari mai buni acasă, au existat o mulțime de tehnologie destinată în mare parte consumatorilor înstăriți.

Iată câteva produse care ne-au atras atenția:

Urmărirea nutriției mai ușoară

VersaWare este conceput pentru persoanele frustrate de încercarea de a-și urmări nutriția în aplicațiile tradiționale.

Oferă o placă de tăiat și un bol de amestecare, fiecare atașat la un dispozitiv de dimensiunea unui telefon care va afișa rețete și alte informații. Pe măsură ce gătiți, notați ce ingredient adăugați și acesta îl cântărește și calculează informațiile nutriționale. La final, ai statisticile pentru orice faci, fără a fi nevoie să faci singur calculul.

Aparatele se vor sincroniza cu aplicația companiei, care va include rețete adaptate automat obiectivelor dumneavoastră nutriționale – va trebui să decideți cât de confortabil vă partajați aceste informații. De exemplu, dacă planul tău de nutriție înseamnă că o rețetă ar trebui să aibă cu 25% mai puține calorii, VersaWare spune că AI-ul său poate înțelege cum să o ajungă acolo.

„Încercăm să ne asumăm povara urmăririi nutriției”, a spus directorul general Jacob Lindberg.

Compania încă strânge bani și speră să se lanseze în al treilea trimestru al anului 2023. Nu au stabilit prețul. Masa de tăiat și bolul de amestecare vor fi vândute separat.

REDUCEREA RISEIURILOR DE ALIMENTE

Verificatorul de coacere avocado OneThird.

A ști exact când un avocado este perfect copt poate suna puțin de nișă, dar startup-ul olandez OneThird consideră că este o cheie pentru a ajuta la reducerea risipei de alimente.

Compania a dezvăluit un scaner pentru avocado conceput pentru supermarketuri, care este în prezent testat în Canada și vă poate spune dacă un avocado este încă ferm sau gata de mâncat.

OneThird lucrează deja cu cultivatori, distribuitori și alții de-a lungul lanțului de aprovizionare pentru a prezice termenul de valabilitate al avocado, roșii, căpșuni și afine și lucrează pentru a adăuga mai multe produse.

Potrivit Națiunilor Unite, aproape o treime din alimentele din întreaga lume sunt aruncate. Reducerea acestui lucru ar însemna mai puține deșeuri alimentare aruncate în gropile de gunoi producătoare de metan.

Un alt startup olandez, Orbisk, ajută restaurantele să reducă risipa de alimente urmărind unde și când se întâmplă.

CURSURI INTERACTIVE DE GĂTIT

Blok vrea să fie Pelotonul cursurilor de gătit.

Este o masă mare de tăiat, cu o stație de andocare și un afișaj digital, unde abonații vor putea urmări cursuri de gătit live susținute de bucătari profesioniști și vor putea discuta cu alți participanți.

Creatorii Alissa și Tony Frick își imaginează grupuri de membri ai familiei și prieteni care fac cursuri împreună de aproape patru sau cinci ori pe lună. Toate orele vor dura 30 de minute sau mai puțin.

Ideea s-a născut în timpul pandemiei, când familia Frick nu se putea reuni să gătească mese cu familia.

„Ne-a fost atât de dor de asta”, a spus Tony Frick.

Fricks au vândut 100 de unități care vor fi livrate în această vară și speră să crească producția după aceea. Ei anticipează să vândă placa de tăiat pentru 299 de dolari sau 399 de dolari, cu un abonament la aplicație estimat că va costa 9,99 dolari pe lună.

Unora le place să experimenteze în bucătărie. Dacă nu ești unul dintre ei, există Guru Tramontina.

Plita inteligentă cu inducție a companiei braziliene promite să vă ajute să faceți risotto perfect, friptură au poivre și caramel caramel, printre alte 200 de rețete.

O aplicație vă ghidează prin fiecare pas al procesului de gătit. Puteți chiar să alegeți dacă doriți ca carnea să fie rară, medie sau bine făcută.

Îți cântărești ingredientele în oala de pe plită. Când sunteți gata, apăsați un buton și plita se încălzește la temperatura potrivită pentru timpul potrivit.

„Acest lucru elimină presupunerile”, a spus Tramontina, bucătarul șef Flavia Gois.

Setul de bază, care include o plită cu inducție și o oală, va fi disponibil în SUA în această primăvară pentru 299 USD.

UN MIXER FOARTE INTELIGENT

Mixerul inteligent GE Profile. 

GE Profile a dezvăluit un mixer inteligent care vă permite să vă cântăriți ingredientele în bol în timp ce lucrați.

Mixerul are, de asemenea, un senzor automat care poate monitoriza modificările texturii și vâscozității și poate regla viteza în consecință. Se oprește automat pentru a evita supraamestecarea.

Și are control vocal, astfel încât nu trebuie să opriți ceea ce faceți și să vă spălați pe mâini pentru a-l utiliza.

Toată această precizie nu este ieftină – mixerul costă 999,95 USD și este disponibil doar la Crate & Barrel.