18 aprilie 2024

allcryptocurrencies.news

Știri online de ultimă oră

Ce trebuie să știi înainte de a semna cu partenerii tăi de afaceri?

3 min read

Nu este niciun secret că succesul unei afaceri ține de calitatea partenerilor tăi, fie că sunt investitori sau firme. Un parteneriat începe cu mult entuziasm și speranțe pentru o relație de lungă durată, profitabilă de ambele părți. Este important să știi cât mai multe despre un potențial partener de afaceri, inclusiv despre modul în care îți poate afecta propriul business. Și oricât de mult ai vrea să ai încredere în informațiile oferite de acesta, este esențial să faci propria verificare pentru a-ți ține compania în siguranță. 

Iată 3 aspecte de care trebuie să ții cont înainte de a încheia un parteneriat cu o firmă: 

1. Verifică situația sa financiară. Fie că este vorba de detalii despre datele financiare, fiscale sau juridice, trebuie să te asiguri că potențialul partener nu are datorii la ANAF, care sunt beneficiarii acestei companii sau dacă acționarii sunt implicați politic. Pentru aceste informații esențiale, ai la dispoziție Termene.ro, o platformă complet automatizată unde poți găsi ce vrei să știi despre firma respectivă. Au existat multe cazuri de afaceri care și-au ascuns bine adevărata situație financiară creând astfel probleme celorlalți parteneri. Datorită acestei platforme, vei avea acces imediat la informațiile oficiale și vei fi informat. 

2. Stabilește clar responsabilitățile fiecăruia. Dacă ai luat decizia de a semna un parteneriat, este imperativ să definești dintre rolurile și obligațiile fiecărei părți. Determinarea celor mai bune modalități pentru fiecare dintre voi de a contribui vă poate ajuta să vă optimizați capacitățile, abilitățile de management și potențialul de investiții. Menționarea acestor aspecte în contract vă va plasa pe poziții clare și va stabili felul în care va decurge acest parteneriat. 

3. Asigură-te că aveți aceleași valori. Orice parteneriat de succes împărtășește aceleași obiective și valori de afaceri. În cazul în care acestea sunt aliniate, scopul principal este mai important decât profitul în sine. De exemplu, dacă pentru afacerea ta este importantă sustenabilitatea mediului, este esențial ca partenerul să aibă valori similare și să nu fie un mare consumator de resurse naturale. În plus, ca în orice relație, atunci când aveți o bază comună de valori, șansele ca parteneriatul să fie o reușită cresc considerabil. 

Se poate să te simți copleșit de tot ce presupune responsabilitatea alegerii unui partener, mai ales atunci când ești la început de drum și nu ai neapărat experiența lucrului cu firmele respective. Și, până la urmă, nu îți poate garanta nimeni faptul că o asociere de acest fel poate reuși, chiar și acolo unde premisele sunt favorabile. Tot ce trebuie să faci, însă, este să te asiguri că ți-ai luat toate măsurile de siguranță și că ți-ai asumat riscul de a fi nevoit să închei contractul înainte de expirarea acestuia. 

Sursa foto: Pexels.com