18 iunie 2024

allcryptocurrencies.news

Știri online de ultimă oră

Ce trebuie să știi despre domenii și cum îl alegi pe cel potrivit pentru business-ul tău online?

3 min read

Trăim într-o lume în care a avea un site web aproape că a devenit o necesitate. Acest lucru este cu atât mai important dacă ai un business în mediul fizic, pentru ca online-ul are în prezent un potențial incredibil. Site-urile ni se par astăzi niște lucruri comune, pentru că mediul online este practic o parte integrată din viața noastră de zi cu zi. Indiferent că avem nevoie de informații, că dorim sa comunicam eficient sau să facem cumpărături, mediul online reprezintă una dintre cele mai eficiente căi prin care putem desfășura aceste activități. Lansarea unui business online debutează cu alegerea unui nume de domeniu, capitol ce generează adevărate bătăi de cap.

De multe ori, domeniile web creează confuzii în rândul viitorilor administratori web, astfel că în acest articol vom face câteva clarificări cu privire la acesta. Dacă te afli în punctul în care trebuie să selectezi și înregistrezi un nume de domeniu pentru viitorul tău business, iată câteva detalii pe care ar trebui să le știi despre domenii și despre modul în care ar trebui să le alegi!

Un domeniu web este adresa propriu-zisă a unui site

Pentru a înțelege mult mai bine ce desemnează un domeniu web, tot ce trebuie să faci este să te gândești la adresa web a unui site, cea pe care o introduci în bara motoarelor de căutare pentru a ajunge pe un site. Acea adresă poartă denumirea de domeniu web. Din acest motiv, este recomandat că alegerea unui nume de domeniu să se facă cu mare atenție, pentru că ea este de fapt identitatea online a unui site.

Ce presupune un nume de domeniu bine ales?

Înregistrarea unui nume de domeniu este un lucru simplu, ce poate fi efectuat la companiile de specialitate, însă alegerea lui este partea complicată a ecuației, pentru că deja există câteva miliarde de nume de domenii înregistrate. În condițiile date, s-ar putea ca numele de domeniu pe care ți-l dorești să nu fie tocmai disponibil. De aceea este important ca înainte de a da startul unei afaceri, să te asiguri că alegi un nume de domeniu valabil.

Chiar dacă nu sunt niște reguli stricte în ceea ce privește alegerea unui nume de domeniu, există totuși câteva recomandări în acest sens. Mai precis, un nume de domeniu bun este considerat unul care poate fi scris și memorat cu ușurință. Pentru că acest lucru să se întâmple, numele de domeniu pe care îl selectezi ar trebui să fie cât mai scurt și lipsit pe cât posibil de cifre și simboluri. Cu cât un nume de domeniu este mai complicat, cu atât există șanse mai mari ca un utilizator să îl introducă greșit. Astfel, motoarele de căutare îl pot redirecționa către un potențial site concurent sau înspre o pagină inexistenta, situații ce pot crea frustrare.

Cat de important este domeniu web?

Foarte important! De ce? Pentru că fără alegerea unui astfel de serviciu, un site nu poate exista pe Internet. Site-urile web nu apar pur și simplu din neant, ci ele au nevoie de o identitate proprie (adresa web) obținută prin intermediul serviciilor de înregistrare domenii, precum si de web hosting, prin care datele site-ului sunt stocate pe un server.