20 iunie 2024

allcryptocurrencies.news

Știri online de ultimă oră

CĂTRE HELP NET FARMA Farmaceutica Remedia îşi vinde 52 de farmacii, pentru maxim 8,5 milioane euro – 12.02.2020

2 min read

Farmaceutica Remedia (RMAH) a semnat contractul pentru

vânzarea fondului de comerţ aferent a 52 farmacii către Help Net Farma,

pentru suma de până la 8,5 milioane de euro, în prezent tranzacţia fiind supusă avizării de către Consiliul Concurenţei, informează compania printr-o notificare remisă, astăzi, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Este un demers ce vine în condiţiile în care, la începutul lunii decembrie a anului trecut, acţionarii Farmaceutica Remedia, printre care Valentin-Norbert Ţăruş, ce deţine în mod direct 65,5% din companie, aprobaseră vânzarea integrală sau parţială a reţelei de farmacii, pentru un preţ minim de cinci milioane de euro (fără TVA).

Atunci, acţionarilor li s-a prezentat raportul de analiză a activităţii de retail din cadrul societăţii întocmit de Comitetul de Audit, pentru fundamentarea propunerii de vânzare a farmaciilor.

„Prin această acţiune, Farmaceutica Remedia confirmă aşteptările investitorilor de a creşte profitabilitatea companiei, de a asigura resurse de consolidare şi dezvoltare a liniilor de afaceri de perspectivă şi de a cristaliza noi direcţii inovatoare în domeniul serviciilor de sănătate”, se arată în comunicatul de astăzi al emitentului.

Valentin-Norbert Ţăruş, care este şi directorul general al Farmaceutica Remedia, a declarat: „Ştiu că Help Net ţinteşte sus şi sunt

convins că cele 52 de farmacii ale noastre vor contribui la viziunea Help Net

de a se dedica nevoilor pacienţilor din România şi de a le oferi angajaţilor

noştri un mediu de lucru excelent”.

Fondat în 1998, Help Net operează unul dintre cele mai mari lanţuri farmaceutice din ţara noastră şi, începand cu aprilie 2018, face parte din grupul german Phoenix, furnizor de servicii integrate de sănătate din Europa.

Phoenix are o prezenţă activă în 27 de ţări, având o reţea de de 164 centre de distribuţie, 2500 de farmacii proprii, 36.000 de angajaţi.

În primele nouă luni ale anului, Farmaceutica Remedia a raportat o cifră de afaceri netă de 326,63 milioane de lei, cu 1,98% sub cea din aceeaşi perioadă a anului anterior, în timp ce profitul net s-a ridicat la 1,62 milioane de lei, cu 37,8% sub cel din perioada ianuarie – septembrie 2018.

În anul 2016, compania a fost divizată în Farmaceutica Remedia SA, companie de retail, ce deţine integral Remedia Distribution & Logistics SRL, companie de distribuţie.

Pe lângă Valentin Norbert Ţăruş, un alt acţionar important al emitentului este

Ionica Mirela Pavel, cu o deţinere 24,25% din Farmaceutica Remedia.

Valoarea de piaţă a companiei la Bursa de Valori Bucureşti este de 39,46 milioane de lei.

Andrei Iacomi

Sursa stire bursa.ro