18 iulie 2024

allcryptocurrencies.news

Știri online de ultimă oră

CARMEN DOROBĂŢ, MANAGERUL SPITALULUI CLINIC DE BOLI INFECŢIOASE DIN IAŞI: „Cele câteva spitale de boli infecţioase din ţară sunt sub asediu” – 13.03.2020

3 min read

Carmen Dorobăţ: „Un parteneriat cu sectorul privat ar fi ideal, pentru că beneficiile vor fi atât ale pacienţilor, cât şi ale personalului, o premieră în acest sens venind din partea companiei Cotnari, care ne susţine cu 50.000 de lei” Constantin Deleanu, preşedintele Directoratului Cotnari: „Acţiunea noastră este una normală şi recomand şi altora să ne urmeze exemplul”  

Cele câteva spitale de boli infecţioase din ţară sunt sub asediu, în această perioadă de pandemie de coronavirus fiind în prima linie, ne-a spus Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase din Iaşi. Domnia sa ne-a precizat: „Nu am avut aşa o situaţie de 30 de ani de când lucrez la acest spital, şi am trecut prin câteva epidemii serioase. Toată lumea ar dori să facă testul, fiind hipersensibilă la acest subiect, dar noi respectăm cerinţele ministerului. Avem foarte mulţi oameni de testat, pentru că suntem un spital regional şi avem în grijă toate cele şase judeţe ale Moldovei. În momentul de faţă sunt doar 5 cazuri pozitive, dar numărul suspecţilor este foarte mare şi se modifică permanent”.

Carmen Dorobăţ ne-a mai spus că, în acest context, nevoia financiară a spitalului este foarte mare: „Suntem o unitate medicală cu o balanţă financiară şi de acoperire bună a necesarului, însă, în situaţia de faţă, un dezechilibru există. A fost nevoie să facem o aprovizionare crescută, în special de dezinfectant şi materiale de protecţie. În aceste condiţii, să avem un parteneriat cu sectorul privat, în care să fim susţinuţi financiar, ar fi ideal, pentru că beneficiile vor fi atât ale pacienţilor, cât şi ale personalului, fără de care pacienţii nu pot fi îngijiţi”.

Managerul spitalului ieşean ne-a spus că un prim ajutor vine din partea companiei Cotnari, care susţine unitatea medicală cu 50.000 de lei.

„În absenţa unui ajutor din afară, ar fi trebuit să luăm bani din alte zone şi să renunţăm la alte achiziţii”, ne-a explicat domnia sa, adăugând: „Iniţiativa companiei Cotnari este o premieră, pentru că nu am avut niciodată până acum susţinere financiară din partea unei entităţi private care nu are absolut nicio legătură cu sectorul sanitar. Nu mă aşteptam la o astfel de deschidere din partea unei societăţi comerciale din alt domeniu”.

Constantin Deleanu, preşedintele Directoratului Cotnari, ne-a declarat: „Acţiunea noastră este una normală, ţinând cont că reprezentăm una dintre cele mai importante companii din industria viti-vinicolă din Europa. Nu este vorba despre o sumă mare, dar cu siguranţă va fi de ajutor pentru cei care au nevoie în situaţia actuală. Sper să fie un început şi recomand şi altora, chiar îi rog să ne urmeze exemplul şi să contribuie cu orice sumă pot ca să completeze necesităţile celor aflaţi la nevoie şi să ajutăm, astfel, cu toţii, la sănătatea semenilor noştri, pentru că, până la urmă, sănătatea e mai bună decât toate”.

Sursa stire bursa.ro