18 iunie 2024

allcryptocurrencies.news

Știri online de ultimă oră

BOSTON CONSULTING GROUP : Comportamentul companiilor chineze în contextul Covid-19, unele triplând afacerile – 31.03.2020

2 min read

Criza COVID 19 continuă, ceea ce a apărut ca o criză a sănătăţii s-a transformat într-o criză financiară şi se poate transforma în curând într-o criză fiscală, luând în considerare toate măsurile de sprijin discutate la nivel global, informează un comunicat remis Redacţiei.

China a reuşit să depăşească criza de sănătate provocată de COVID-19 în aproximativ o lună, iar sectorul economic se redresează destul de rapid, existând estimări ale unei creşteri pozitive a PIB-ul în trimestrul II (vedeţi graficul de mai jos), cât şi pentru anul 2020 – spre deosebire de majoritatea celorlalte regiuni. De aceea este important să vedem ce lecţii pot fi învăţate de aici, precizează sursa.

Sprijinul economic este foarte important pe timpul crizei, dar, cu toate acestea, companiile nu ar trebui să se bazeze pe deplin pe acesta, ci trebuie să găsească proactiv noi oportunităţi de afaceri. În această perioadă observăm că aceste exemple sunt aplicate şi de alte ţări, într-o formă similară.

Rezultatele economice finale pentru anul 2020 vor depinde de măsurile puse în aplicare de guverne, care pot juca un rol substanţial în atenuarea crizei, prin asigurarea pachetului de stimulare adecvat pentru economie. Însă, companiile nu ar trebui să se bazeze doar pe sprijinul guvernului: experienţa ne arată că acele companiile care continuă să fie inovatoare şi să se adapteze proactiv la noile realităţi, reuşesc să prospere în perioadele de criză, mai precizează sursa.

Boston Consulting Group (BCG) a sprijinit o serie de companii chineze în elaborarea planurilor de recuperare după coronavirus, iar multe dintre lecţiile învăţate pot fi aplicate la scară largă, inclusiv în România.

Sursa stire bursa.ro