18 iulie 2024

allcryptocurrencies.news

Știri online de ultimă oră

Banca Centrală a Chinei se aşteaptă la un impact economic în urma epidemiei cu noul coronavirus – 02.02.2020

2 min read

Banca Centrală a Chinei (PBOC) a dat asigurări că va folosi diverse instrumente de politică monetară pentru a se asigura că lichiditatea se menţine la un nivel adecvat şi a estimat că impactul economic mai extins al epidemiei cu noul coronavirus în statul asiatic ar trebui să fie temporar, transmite Reuters.

De asemenea, PBOC a informat că va reduce în mod corespunzător ratele dobânzilor pentru a sprijini firmele afectate de epidemie.

Potrivit sursei citate, investitorii se aşteaptă la o sesiune volatilă pe pieţele chineze luni, când se reiau tranzacţiile pe Bursele de la Shanghai şi Shenzhen, după ce vacanţa de Anul Nou chinezesc a fost extinsă de Guvern din cauza epidemiei.

Epidemia va avea un impact temporar, pe termen scurt, asupra pieţelor financiare ale ţării, a apreciat Cao Yu, vicepreşedintele Autorităţii care reglementează sectorul bancar şi al asigurărilor din China (CBIRC). El a cerut băncilor să ofere sprijin companiilor listate printr-o creditare amplă.

Şi Fondul Monetar Internaţional (FMI) a anunţat că monitorizează cu atenţie epidemia de coronavirus nou din China, dar este prea curând să cuantifice potenţialul impact economic al virusului, care a afectat semnificativ turismul şi comerţul în statul asiatic.

Purtătorul de cuvânt al FMI, Gerry Rice, a declarat că impactul direct asupra afacerilor şi cererii consumatorilor va fi cel mai sever în provincia Hubei, epicentrul epidemiei, iar extinderea impactului depinde de cât de rapid scade numărul îmbolnăvirilor, informează Agerpres.

Rice a adăugat că statul chinez are suficient spaţiu fiscal pentru a sprijini economia în perioada crizei, dacă va fi necesar, şi pentru a se asigura că oamenii de afaceri şi gospodăriile au acces la creditare.

Sursa stire bursa.ro