23 iunie 2024

allcryptocurrencies.news

Știri online de ultimă oră

Aparat dentar – tipuri si avantajele pe care le ofera. Afla mai multe detalii despre tratamentul ortodontic!

3 min read
aparat dentar

aparat dentar

Nu toata lumea are dintii aliniati corect. Unii dintre noi avem o dantura cu imperfectiuni, pe care le putem remedia, insa, cu ajutorul tratamentului ortodontic.

Aparatul dentar este dispozitivul care aplica presiune asupra dintilor pana cand acestia sunt aliniati in directia dorita. Medicul ortodont este cel care ajusteaza treptat bracketurile aparatului, astfel incat sa ofere rezultatele pe care le doresti.

Durata purtarii acestui dispozitiv variaza in functie de complexitatea cazului tau, de varsta pe care o ai, dar si de aparatul pe care il alegi. Exista mai multe tipuri de aparate dentare, iar in randurile urmatoare iti vom prezenta cateva detalii despre ele:

  1. Aparat metalic

Acest model este cel mai folosit, motivele fiind simple: costuri mici si eficienta maxima. Bracketurile aparatului sunt metalice si sunt lipite pe fata vizibila a dintilor, iar pentru ca este un dispozitiv foarte stabil, tratamentul dureaza mai putin decat in cazul alegerii altor tipuri de aparate (6 luni – 2 ani).

Daca iti doresti sa porti un aparat dentar pentru o perioada scurta de timp, acesta este modelul de care ai nevoie. Aparatul metalic este ideal atat pentru adulti, cat si pentru copii, doar ca in cazul micutilor poate fi personalizat cu ajutorul ligaturilor elastice colorate.

  1. Aparat ceramic

Multi pacienti aleg acest aparat dentar, pentru ca ofera un aspect estetic. Bracketurile sunt fabricate din ceramica de culoarea dintilor, ceea ce inseamna ca nu sunt atat de vizibile ca in cazul aparatului metalic.

Din fericire, si acest dispozitiv trece cu brio testul timpului, dar pentru ca nu se poate pune o presiune mare asupra bracketurilor, este necesara purtarea lui pentru o perioada mai lunga de timp.

In cazul in care iti doresti ca aparatul pe care il porti sa fie cat mai putin vizibil, modelul ceramic reprezinta o alegere buna.

  1. Aparat safir

In procesul de creare a acestui aparat dentar, sunt utilizate bracketuri transparente din safir, asa ca este ales, in special, de catre adultii care isi doresc un aspect estetic. Dispozitivul ofera rezultate foarte bune, iar tratamentul nu dureaza mai mult decat in cazul aparatului ceramic.

  1. Aparat Incognito

Aparatul Incognito difera de celelalte aparate fixe prin faptul ca este montat pe fata interioara a dintilor. Asadar, nu numai ca pastreaza estetica zambetului, dar nici macar nu poate fi observat de catre oamenii din jur. Bracketurile sunt mici, fiind fabricate cu ajutorul tehnologiilor de ultima generatie.

Daca vrei ca aparatul pe care il porti sa nu se observe deloc, Incognito este varianta optima, insa, deoarece tehnologia si materialele folosite sunt mai costisitoare, si pretul sau va fi pe masura.

  1. Aparat autoligaturant

In comparatie cu alte modele de aparate fixe, cel autoligaturant are un mecanism de glisare care permite ca arcurile sa se miste in mod natural. Acesta este montat tot pe exteriorul dintilor si elimina necesitatea extractiilor dentare. Mai mult decat atat, durata tratamentului este mai mica, iar aparatul este putin vizibil!

Indiferent ce aparat dentar iti doresti, programeaza-te la clinica stomatologica dentalexcellence.ro pentru a beneficia de un pret avantajos, dar si de un tratament eficient oferit de catre adevarati specialisti in ortodontie!