AMBASADORUL SUA, LA FABRICA FORD DE LA CRAIOVA: „Va fi nevoie de lideri vizionari, precum preşedintele Iohannis şi prim-ministrul interimar Orban” – 07.02.2020
Ambasadorul SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman, a declarat vineri, la fabrica Ford de la Craiova, că va fi nevoie de lideri vizionari, precum preşedintele Iohannis şi prim-ministrul interimar Orban pentru a depăşi provocările care urmează şi a conduce această ţară spre o Renaştere modernă a României.
El a afirmat că povestea Ford este un exemplu excelent a ceea ce se poate întâmpla dacă Statele Unite şi România lucrează împreună.
„Va fi nevoie de lideri vizionari, precum preşedintele Iohannis şi prim ministrul interimar Orban pentru a depăşi provocările care urmează şi a conduce această ţară spre o Renaştere modernă a României, o renaştere nu doar a economiei, ci a tuturor faţetelor vieţii româneşti”, a declarat ambasadorul SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman, în discursul rostit la fabrica Ford de la Craiova.
El a elogiat compania Ford şi succesul investiţiei din România.
„Cred că povestea Ford este un exemplu excelent a ceea ce se poate întâmpla dacă Statele Unite şi România lucrează împreună. Ford a investit peste 1,5 miliarde de euro în ceea ce era o fabrică auto învechită şi neperformantă. Astăzi, această fabrică asigură locuri de muncă foarte bune pentru peste 6.300 de români harnici. Aceşti muncitori excepţionali, care ar trebui să fie foarte mândri de măiestria lor”, a subliniat diplomatul.
Adrian Zuckerman a precizat că Ford este doar una dintre multele poveşti de succes din toată România.
„Investitorii angajează şi pregătesc muncitori, colaborând cu guvernul pentru a dezvolta o Românie mai sigură din punct de vedere economic, nu doar pentru elita educată, ci pentru toţi muncitorii. România a făcut paşi importanţi şi are potenţialul să devină lider regional. Însă pentru a valorifica acel potenţial, mai este nevoie de muncă”, a susţinut ambasadorul, context în care a făcut referire la necesitatea unor lider vizionari precum preşedintele Klaus Iohannis şi Ludovic Orban, pentru renaşterea modernă a României.
Zuckerman a mai vorbit de istoria bogată a României în domeniile culturii, ştiinţei, inovaţiei şi multe altele, dând ca exemplu muzica lui George Enescu, succesul lui Mircea Topoleanu şi Radu Ciorniciuc, care în urmă cu doar câteva săptămâni au câştigat Premiul Special al juriului pentru cea mai bună imagine la Festivalul de Film Sundance, pe Henri Coandă, dar şi infrastructura de cercetare Extreme Light Infrastructure (ELI-NP).
„România a obţinut foarte multe realizări în foarte multe domenii, iar astăzi este la un pas de măreţie. Vreau să ştiţi că împărtăşesc această viziune şi voi face tot ce pot pentru a lucra împreună cu România şi poporul său, pentru a o ajuta să devină ţara care poate să fie şi ar trebui să fie. Vreau să vă mulţumesc încă o dată dumneavoastră, muncitorilor, pentru produsele excelente pe care le realizaţi aici şi să vă reamintesc tuturor că poporul român nu are prieten mai bun decât Statele Unite. În numele preşedintelui Trump şi al poporului american, ne asumăm angajamentul de a continua să colaborăm, astfel încât toţi românii să aibă un viitor prosper şi sigur”, a declarat Adrian Zuckerman în finalul discursului său.
Alături de ambasadorul SUA, s-au aflat la fabrica Ford de la Craiova şi premierul Ludovic Orban şi ministrul Transporturilor Lucian Bode.
Sursa stire bursa.ro