15 iulie 2024

allcryptocurrencies.news

Știri online de ultimă oră

AGENŢIILE DE PRESĂ: Marele pelerinaj anual de la Fatima a fost anulat – 07.04.2020

2 min read

Marele pelerinaj anual de la Fatima, la care participă până la 300.000 de credincioşi în fiecare an de 13 mai, a fost anulat anul acesta din cauza pandemiei de coronavirus, a anunţat marţi sanctuarul catolic din centrul Portugaliei, informează AFP.

„Din cauza pandemiei şi a necesităţii de a evita propagarea virusului, aceasta este singura decizie rezonabilă şi responsabilă pe care o putem lua”, a explicat episcopul de Fatima, Monseniorul Antonio Marto, într-o înregistrare video publicată pe site-ul sanctuarului.

Potrivit tradiţiei catolice, Fecioara Maria ar fi apărut de şase ori în faţa a trei copii păstori în timpul anului 1917, prima dată pe 13 mai.

În 2017, pe imensa esplanadă a sanctuarului, situat la 130 de kilometri la nord de Lisabona, Papa Francisc a canonizat doi dintre cei mici păstori de la Fatima, la exact o sută de ani după prima lor viziune. Astfel, Jacinta şi Francisco Marto au devenit cei mai tineri sfinţi din istoria Bisericii Catolice care nu au murit martiri.

Suveranul Pontif argentinian a fost al patrulea Papă care a efectuat un pelerinaj la Fatima după predecesorii săi Benedict al XVI-lea, în 2010, Paul al VI-lea în 1967 şi Ioan Paul al II-lea în 1982, 1991 şi 2000.

Acesta din urmă avea o devoţiune aparte pentru Notre-Dame din Fatima (numele sub care este invocată Fecioara Maria astfel cum le-a apărut celor trei păstori), convins că ea i-a salvat viaţa în timpul tentativei de asasinat a cărui victimă a fost la 13 mai 1981, în Piaţa Sfântul Petru din Roma, când a fost grav rănit.

Sursa stire bursa.ro