24 iunie 2024

allcryptocurrencies.news

Știri online de ultimă oră

AGENŢIILE DE PRESĂ: Israelul denunţă o tentativă a Hamas de atac cibernetic care a vizat telefoanele mobile ale soldaţilor – 16.02.2020

1 min read

Armata israeliană a anunţat că a dejucat o tentativă a mişcării palestiniene Hamas de atac cibernetic care a vizat telefoanele mobile ale soldaţilor. Soldaţii erau tentaţi cu profiluri false de femei „seducătoare”, relatează AFP.

Au fost ţinta atacului telefoanele a zeci de soldaţi, însă armata este de părere că nu au existat pierderi semnificative de informaţii, potrivit unui purtător de cuvânt, Jonathan Conricus.

Aceasta este a treia astfel de tentativă de atac cibernetic a Hamas din ultimii patru ani.

Mesaje de la contacte cu profiluri de „tinere seducătoare” le erau trimise soldaţilor prin Facebook, WhatsApp, Instagram şi Telegram, a explicat Conricus. Pentru prima dată Hamas a folosit şi Telegram. După stabilirea contactului, soldaţii erau încurajaţi să acceseze un link de pe care să descarce o aplicaţie care ar fi permis schimbul de fotografii. Aplicaţiile respective, despre care militarii au spus că erau Catch&See, ZatuApp şi GrixyApp, urmau să infecteze telefoanele soldaţilor şi să le ofere autorilor atacului acces total.

Armata nu a precizat cum a stabiit că autorii tentativei de atac cibernetic care a început în urmă cu câteva luni au fost cei din micşarea Hamas, însă a menţionat că are dovezi clare.

Sursa stire bursa.ro